Kako brati i upotrebljavati u kulinarstvu samoniklo bilje s Orjena?

Kako brati i upotrebljavati u kulinarstvu samoniklo bilje s Orjena?

918
2
Podijeli

samoniklo-biljeCentar za zaštitu i proučavanje ptica, Ekološko društvo Boke kotorske i Opština Tivat u saradnji sa partnerskim organizacijama Opštinom Baška voda, Hrvatskim institutom za održivi razvoj i udruženjem BIOM organizuju trodnevni trening „Uvod u branje samoniklog jestivog bilja-integracija samoniklog jestivog bilja u turističku kulinarsku ponudu južnog Jadrana”. Trening će se održati na Orjenu, od 7. do 9. oktobra.

Cilj je upoznavanje sa samoniklim biljem na području Orjena, načinima njegovog sakupljanja i upotrebe u kulinarstvu radi unaprijeđenja turističke kulinarske ponude područja Boke.

Picerija i restoran

Od polaznika se očekuje da savladaju osnovne vještine prepoznavanja i sabiranja bilja u prirodi, te da ga primjene u kulinarstvu. Trening je namijenjen vlasnicima turističkih agencija i ugostiteljskih objekata sa područja Boke, kao i svim zainteresovanim, s posebnim osvrtom na činjenicu da je 2013. godine mediteranska kuhinja upisana na reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine – UNESCO.

Događaj se organizuje u okviru IPA prekograničnog projekta “Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA), koga finansira  Evropska unija u okviru prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora. Cilj je unapređenje turističke ponude regiona Boke Kotorske i Dubrovačko-neretvanske županije zasnovane na posmatranju ptica.

 

2 Komentari

  1. svako ko zna neka nauči svoju đecu i uradio je mnogo na prenošenju znanja,ali malo koje dijete to interesuje,jer dok baba kuva oni i njihovi mladi roditelji fejzbuče…
    0    0

Ostavite komentar

*

code