Kako doći do javnih prostora i kako ih valjano koristiti?

Kako doći do javnih prostora i kako ih valjano koristiti?

5
Podijeli

Radionica pod nazivom “Mapiranje javnih prostora u Herceg Novom i njihovo korišćenje, kao preduslov za međusektrosku saradnju”, u organizaciji NVO Omladinski kulturni centar, najavljena je u Domu omladine, u Starom gradu (ul.Marka Cara 8 ) za 8. jun u 12h.

Na koji način se dobijaju dozvole za neprofitne događaje? Koji su kriterijumi i procesi dobijanja? Koje su to javne površine koje možemo da koristimo? Da li su tvrđave u našem gradu dostupne svim organizacijama ukoliko imamo događaj od značaja za sve nas? Koje su to zgrade i prostorije u vlasništvu Opštine, koje možemo da koristimo i kada? Kome da se obratimo ako mislimo da se ne postupa po pravilnicima i zakonu? To su neka od pitanja na koja će učesnici ove radionice pokušati da odgovore.

Picerija i restoran

Radionica je dio aktivnosti u okvoru projekta “Novi gradski HUB”, koju će NVO Omladinski kulturni centar realizovati u narednih 6 mjeseci.

Jedan od ciljeva projekta je i veća iskorišćenost resursa grada i ožvljavanja javnih prostora, kao i poboljšanje međusektorske saradnje i dijaloga.

– Smatramo ovu temu veoma bitnom, kako za neprofitni tako i za javni sektor, te ovim putem pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju radionici i daju svoj doprinos u konstruktivnoj diskusiji i preporukama za dalje korake – pozivaju organizatori.

Na radionici će govoriti Tatjana Rajić, NVO Expeditio iz Kotora i  predstaviti  pozitivne primjere javno-civilno-privatnih partnerstva u Boki Kotorskoj.

Zatim Goran Đurović, Koalicija NVO- Saradnjom do cilja, predstavlće Inicijative za donošenje uredbe o kriterijumima i postupku davanja prostora i imovine u državnom vlasništvu na korišćenje NVO,

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Nikša Grgurević govoriće o  mogućnostima za saradnju Agencije i civilnog sektora,a Nataša Tatalović iz Sekretarijata za društvene djelatnosti, o  podršci Sekretarijata civilnom sektoru.

Projekat Novi gradski HUB je finansirao  Fond za aktivno građanstvo-FAKT, kroz program “De Facto Active”, koji finansira Evropska Unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kroz program IPA 2014 Instrument za civilno društvo.

5 Komentari

 1. Izdato sve regularno ,suncobrani po propisima i to po odluci o komunalnom redu ,a moj PATRIOTA sta ce mo sa nelegalnom gradnjom u sred starog grada ,sta ce mo sa krovovima u starom gradu koji narusavaju izgled prvo zgrade a onda i starog grada ,zasto komunalna policija ne reaguje po pitanju tih stvari ,zasto ignorisu ovu bruku koja je napravljena na zgradi palas Sager ,na toj istoj zgradi koja je iz XIX vijeka i upisana u registar kulturnih dobara Crne Gore ,ko ce se pobrinut za ovo i za jos mnoge druge stvari koje iste te osobe rade i unistavaju kulturno dobro ,je li to slika koja kvari izgled starog grada ,kada ce komunalna policija reagovati po pitanju tog narusavanja izgleda starog grada

 2. Stolovi i stolice na sred puta kod igrališta Karača, ne moze se proći kolicima sa đetetom. Ali tamo sjedi mjesna zajednica Stari grad pa im se može.

  5
  1
 3. Ovo sto se do sada radilo po Starom Gradu je bruka.Totalna anarhija.
  Stolovi, stolice, suncbrani svih vrsta i boja, zardinjere stepenista izdata /veze, partijsku vojnici itd/..
  Stari Grad je postao ljeti vasariste-bez bilo kakvog plana, sistema ili osmisljenosti.

  10
  3

Ostavite komentar

*

code