KAKO “PODIJELITI TERET” I IZMIRITI DUG ZA STRUJU?

KAKO “PODIJELITI TERET” I IZMIRITI DUG ZA STRUJU?

139
0
Podijeli

epcgOd 25.000 domaćinstava u Crnoj Gori, koja su stekla pravo da se priključe akciji PODIJELIMO TERET i potpišu protokol o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, u septembru je oko 7.000 to pravo i iskoristilo, saopštavaju iz EPCG.
U oktobru je to pravo steklo 20.000 potrošača. Povlašćeni protokol u oktobru mogu da potpišu sva domaćinstva koja su platila junski račun do 31. jula, julski do 31. avgusta i avgustovski do 30. septembra. Prilikom potpisivanja protokola potrebno je odmah uplatiti prvu ratu u iznosu od 20 eura, na blagajni lokalne jedinice Snabdijevanja. Do 31. oktobra, mora se platiti septembarski račun, kako bi protokol bio validan. Na dan potpisivanja protokola, obustavlja se dalji obračun zatezne kamate na dug. Uslijed velikog interesovanja domaćinstava koja iz nekog razloga do sada nisu ispunila uslove za priključenje akciji EPCG je omogućila da se priključe u oktobru, uz uslov da u ovom mjesecu imaju uplaćena kumulativno tri računa (junski, julski i avgustovski) bez obzira kada je uplata izvršena. To znači da se u oktobru mogu npr. uplatiti sva tri računa odjednom, ili ako domaćinstvo ima uplaćen već jedan ili dva, potrebno je da se doplate preostali računi. Mehanizam potpisivanja protokola za ovu grupu potrošača je uspostavljen na način da prvo treba da izvrše neophodne uplate računa kako bi ispunile uslov kumulativa tri računa (jun, jul avgust) i dan nakon uplate posjete lokalne jedinice Snabdijevanja kako bi potpisali protokol i na blagajni lokalne jedinice Snabdijevanje uplatili prvu ratu od 20 eura. Takođe, da bi protokol bio validan, obaveza je i ove grupe potrošača da septembarski račun plate do 31. oktobra. Ukoliko potrošači kumulativnu uplatu ili razliku koja im nedostaje da se priključe akciji izvrše 31.10.2013., samo i isključivo tim potrošačima će biti omogućeno da sklope protokol 01.11.2013., uz uplatu prve rate u iznosu od 20 € na dan 01.11.2013. g. prilikom sklapanja Protokola.
Svi potrošači koji žele da potpišu Protokol po povlašćenim uslovima a koji su prethodno imali potpisan Protokol po standardnoj proceduri i redovno izmirivali svoje obaveze po protokolu (rata plus tekući račun) za jun, jul i avgust, to takođe mogu uraditi u oktobru, na način što se stari protokol raskida, a potpisuje novi.
Takođe, svi potrošači koji su stekli uslov da se priključe akciji „Podijelimo teret” koji su u međuvremenu utuženi, ili im je stigla tužba za izmirenje duga, mogu sklopiti Protokol po povlašćenim uslovima. Nakon sklapanja Protokola tužba će biti povučena.
Ukoliko su neki potrošači isključeni ili će biti isključeni u toku oktobra, priključuju se tako što su u obavezi da uplate junski, julski i avgustovski račun i priključnu taksu, odnosno svi potrošači koji su isključeni u prethodnom periodu, obavještavaju iz EPCG.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code