Kamenari spremniji za sezonu

Kamenari spremniji za sezonu

6
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_KamenariMjesto na početku, ili na kraju Herceg Novog, sa oko 1000 stanovnika, ambijentalno zaštićeno zakonom, kao i Rose, na Luštici, ove godine spremnije dočekuje sezonu.

Vrata i mobilijar u MZ su popravljeni, postavljena nova vrata i osposobljena sala. U njoj je nedavno održan Zbor građana i izabrano novo rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Tomom Katurićem.

Picerija i restoran

– Počelo je nasipanje pet plaža i u saradnji sa Morskim dobrom biće nasuto 100 tona pijeska. Košenje puteva je u toku, kao i sanacija djelova trase nakon što su postavljene vodovodne cijevi od magistrale do crkve Sv Neđelje – priča nam Tomo Katurić.

Planiraju ove sezone i jednu muzičku manifestaciju sa paštom šutom „a la maka“. Zatim plivačku utakmicu za mlade, koji bi plivali za zlatnik vrijedan 300 eura, na plivalištu VK Primorje, kao i turnir u malom fudbalu 2+1 igrač.

Sinoć je ispred kafane Katurić, upriličena svečana večera za 30 akademskih umjetnika, koji su ljetovali i stavrali u likovnoj koloniji u Kamenarima, desetak dana. Njihovi radovi biće izloženi u Domu kulture Petar Mandić. Prodica Katurić želi da pokaže i svom mjestu i turistima zlatne filatelističke kolekcije, pa je u pripremi i ta izložba.

Inače, Kamenari su nekada bili mali Pariz, često ponavlja kapetan Katurić i podsjeća da je mjesto imalo 7 dućana, 4 pekare, Poštu, Pozorište i Narodnu čitaonicu Dr Simo Milošević, omnibus koji je uveden 1899. godine, trajekte od 1901. (kojima su na vesla upravljali Miloševići i Sekulići), kafanu Katurića…

Prema broju stanovnika Kamenari su imali najviše obrazovanih ljudi.

6 Komentari

  1. Svojevremeno je na jednom saobraćajnom znaku na krivini na Verigama neko napisao (mještani znaju i ko) “Aušvic” 29 kilometara, aludirajući na neuropsihijatrijsku ustanovu u Dobroti. Kad ovo pročitam mislim da više nije potrebno preći toliko kilometara, dovolljno je ostati u Kamenarima.

  2. Na ovakvu “novinu” smo dugo čekali. Konačno je došao “pravi čovjek” na mjesto predsjednika MZ. Poziv meštanima Kamenara: “Pomozimo g-dinu Tomi Katuriću” u nastojanjima da Kamenari dobiju novi sjaj!

Ostavite komentar