Kampanja: Kupujmo domaće, s više boje, ukusa i mirisa!

Kampanja: Kupujmo domaće, s više boje, ukusa i mirisa!

7
Podijeli

Zajedničkim snagama, Vlada i privrednici, krenuli su danas u kampanju “Kupujmo domaće”, kojoj je cilj promocija crnogorskih proizvoda, koja će jačati našu ekonomiju.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović, ministarka ekonomije Dragica Sekulić i predsjednik Privredne komore (PKCG) Vlastimir Golubović, u podrumu Šipčanik potpisali su sporazum o saradnji kojim su ozvaničili početak programa.

Picerija i restoran

U programu učestvuju trgovački lanaci Voli, HD Laković, Aroma, Idea, Franca i Megapromet, koji će u svojim marektima jasno obilježiti domaće proizvode na policama.

“Program “Kupujmo domaće”, ima posebnu vrijednost i višestruki značaj. Značaj povjerenja u sebe i domaće vrijednosti i sposobnosti. Značaj razumijevanja potreba potrošača. To je značaj prevazilaženja naslijeđenih i nametnutih navika da više cijenimo tuđe nego svoje. To je potreba za proizvodima kojima se put od njive do trpeze mjeri minutima, a ne danima, za proizvodima koji imaju više boje, mirisa, ukusa”, kazao je ministar poljoprivrede Milutin Simović.

Ovaj program, dodaje on, ima značaj i za očuvanje tradicije, jer kupujući ove proizvode, čuvamo našu tradiciju i posebnosti. Izaberimo najbolje, izaberimo svoje i to je siguran put za napredak, istakao je Simović.

Prema njegovim riječima, program ima i značaj podizanja konkurentnosti kroz potrebu povećanja obima proizvodnje, usvajanja novih standarda i primjene savremenih marketinških principa.

“Program je posebno važan zbog odlučnosti svih da se izborom domaćeg proizvoda neposredno doprinese rastu ekonomije i otvaranju novih radnih mjesta, čime se obezbijeđuje više novca za plate, penzije, obrazovanje i zdravstvo”, rekao je Simović.

Ministarka ekonomije, Dragica Sekulić, saopštila je da se kupovinom domaćih proizvoda jačaju crnogorske kompanije i stvaraju pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta, uz očuvanje postojećih.

7 Komentari

 1. Suvišno je nabrajat onima koji jedu sve što se prodaje,s njima nema priče,vazda im fali para.Najedite se domaće slanine i luka,pa kopajte i mozak će da proradi.

  4
  1
 2. Kupovat cu domace samo ako je jeftinije od ostale ponude.A otkud,ne moze
  se sa 2.06e dnevno…Da smo “ka Monako”,mogli bi…Ovako,kupujmo
  jeftinije…isplati se…A za domace i skuplje,bas me briga.

  12
  4

Ostavite komentar

*

code