Kampanja „Pojas za sve“: Posebna pažnja pravilnom prevoženju djece u vozilima

Kampanja „Pojas za sve“: Posebna pažnja pravilnom prevoženju djece u vozilima

5
Podijeli

Od sjutra će narednih petnaest dana službenici Uprave policije MUP-a – Sektora policije opšte nadležnosti, u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore, sprovoditi kampanju „Pojas za sve“.

Korišćenjem sigurnosnog pojasa u vozilima, shodno analizama, smanjuje se rizik po život putnika za 50%.

Picerija i restoran

– Ova kampanja, koju saobraćajna policija sprovodi periodično, ima i preventivnu i represivnu komponentu. Preventivna se ogleda u ukazivanju na važnost poštovanja ovog saobraćajnog pravila, što će između ostalog biti urađeno i emitovanjem edukativnog spota „Pojas za sve“ u medijima. Represivne mjere sprovodiće se prema licima koja ne budu koristila sigurnosni pojas shodno zakonu. Posebna pažnja biće posvećena prevoženju djece u vozilima na pravilan način kako bi kategorija najmlađih učesnika u saobraćaju bila što više zaštićena- saopšteno je iz Uprave policije.

Kampanja „Pojas za sve“ trajaće od 15. juna do 1. jula.

Nakon završetka saobraćajna policija će analizirati rezultate koji će biti uzeti u obzir prilikom planiranja i sprovođenja aktivnosti na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima.

5 Komentari

  1. Kad će malo žešće da udare po mobilnim telefonima u toku vožnje?
    U tome prednjače žene – i najčešće loši, neiskusni vozači.
    Korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje je višestruko opasnije od nevezanja sigurnosnog pojasa: ako ne vežeš pojas ugrožavaš samo sebe, dok pričaš na telefon ili kucaš poruke – ugrožavaš i sebe i sve oko sebe!

    Iskusan sam vozač, sa skoro milion pređenih km u javnom saobraćaju, pojas redovno vezujem, a telefon nikad ne koristim u toku vožnje!

Ostavite komentar

*

code