Kampanja: Poštujući saobraćajnu signalizaciju poštuješ život

Kampanja: Poštujući saobraćajnu signalizaciju poštuješ život

774
3
Podijeli
 

kampanja postuj zivotMinistarstvo saobraćaja i pomorstva, u saradnji sa Direkcijom za saobraćaj i Monteputom, sprovešće do kraja ljetnje turističke sezone, kampanju pod nazivom “Poštujući saobraćajnu signalizaciju poštuješ život”. Do 15. septembra na najprometnijim putnim pravcima biće postavljeni bilbordi koji će slikovito vozačima slati poruku i ukazivati na značaj poštovanja saobraćajne signalizacije.

„Takođe, na rampama tunela “Sozina”, na jednoj od naših najprometnijih saobraćajnica, svim vozačima dijeliće se flajeri sa informativnim sadržajem koji će podsjetiti učesnike u saobraćaju na značaj i obavezu prilagođavanja vožnje uslovima na putu i poštovanje saobraćajne signalizacije“, saopšteno je iz Ministarstva.

Osim toga u  saradnji sa Direkcijom za saobraćaj otvorena je e-mail adresa: postujes.zivot@dzs.gov.me na koju će svi učesnici u saobraćaju moći da šalju prijave koje se odnose na nepravilnosti i nedostatke na državnim putevima koje bi mogle uticati na bezbjednost saobraćaja.

Tu vrstu podrške i direktne komunikacije sa učesnicima u saobraćaju će, kako je najavljeno, obavljati Direkcija za saobraćaj kao organ koji upravlja državnom putnom infrastrukturom.

Podizanje nivoa saobraćajne kulture i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda su krajnji cilj kojem Ministarstvo saobraćaja i pomorstva teži realizacijom brojnih projekata. Usvojena je i Strategija poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaja 2010-2019.

3 Komentari

  1. A poseban detalj su preplaseni turisti koji voze 10 ispod ogranicenja, stvarajuci neopisive kolone.

    Ne, nisu oni problem, problem je nedovoljna propusnost magistrale i vise nego debilna ogranicenja brzine, na koja mi uopste ne obracamo paznju.

  2. postujuci saobracajnu signalizaciju nema toga koji bi izaso do sitnice svako bi auto prokuvalo svukuda je 40km na sat

  3. ONO STO BI ZASIGURNO TREBALO POSTAVITI SU VECE TABLE SA NATPISIMA NA VISE JEZIKA, A U VEZI SAOBRACAJNIH PRAVILA U CRNOJ GORI. KAO SVAKODNEVNI UCESNIK U SAOBRACAJU, JA SAM PRIMJETIO DA VOZACI VOZILA SA HRVATSKIM TABLICAMA IGNORISU OBAVEZU KORISCENJA SVIJETLA TOKOM DANA. VOZACI IZ SRBIJE I BOSNE SU ZAUZELI SVAKI MILIMETAR BESPLATNOG PARKINGA U NASOJ OPSTINI. DOSTAVLJACI PO PRODAVNICAMA SU POSEBNA PRICA I ONI SE VEOMA BAHATO PONASAJU, VEOMA RIZICNA TACKA JE OD PETLJE IGALO DO SKRETANJA ZA SISTET, JER TAKVA SAOBRACAJNA KULTURA JOS NIJE VIDJENA NI U FUTURISTICKIM FILMOVIMA I KAO SLAG NA TORTU SU TAKSISTI OD DEJA RADULOVICA, KOJI SPROVODE SVOJA PRAVILA U PRUZANJU PRVENSTVA PROLAZA KOLEGAMA I SVIMA ONIMA KOJI SU IM PO VOLJI U DATOM TRENUTKU, A TO, DA LI NA TAJ NACIN UGROZAVAJU SIGURNOST DRUGIH UCESNIKA U SAOBRACAJU, NJIH TO NE INTERESUJE. SAOBRACAJNA POLICIJA BI TREBALA DA BUDE JOS RIGOROZNIJA I DA JOS DETALJNJIJE OBAVLJA SVOJ POSAO.

Ostavite komentar

*

code