Kampanja: Poštujući saobraćajnu signalizaciju poštuješ život

Kampanja: Poštujući saobraćajnu signalizaciju poštuješ život

1036
3
Podijeli

kampanja postuj zivotMinistarstvo saobraćaja i pomorstva, u saradnji sa Direkcijom za saobraćaj i Monteputom, sprovešće do kraja ljetnje turističke sezone, kampanju pod nazivom “Poštujući saobraćajnu signalizaciju poštuješ život”. Do 15. septembra na najprometnijim putnim pravcima biće postavljeni bilbordi koji će slikovito vozačima slati poruku i ukazivati na značaj poštovanja saobraćajne signalizacije.

„Takođe, na rampama tunela “Sozina”, na jednoj od naših najprometnijih saobraćajnica, svim vozačima dijeliće se flajeri sa informativnim sadržajem koji će podsjetiti učesnike u saobraćaju na značaj i obavezu prilagođavanja vožnje uslovima na putu i poštovanje saobraćajne signalizacije“, saopšteno je iz Ministarstva.

Picerija i restoran

Osim toga u  saradnji sa Direkcijom za saobraćaj otvorena je e-mail adresa: postujes.zivot@dzs.gov.me na koju će svi učesnici u saobraćaju moći da šalju prijave koje se odnose na nepravilnosti i nedostatke na državnim putevima koje bi mogle uticati na bezbjednost saobraćaja.

Tu vrstu podrške i direktne komunikacije sa učesnicima u saobraćaju će, kako je najavljeno, obavljati Direkcija za saobraćaj kao organ koji upravlja državnom putnom infrastrukturom.

Podizanje nivoa saobraćajne kulture i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda su krajnji cilj kojem Ministarstvo saobraćaja i pomorstva teži realizacijom brojnih projekata. Usvojena je i Strategija poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaja 2010-2019.

3 Komentari

 1. A poseban detalj su preplaseni turisti koji voze 10 ispod ogranicenja, stvarajuci neopisive kolone.

  Ne, nisu oni problem, problem je nedovoljna propusnost magistrale i vise nego debilna ogranicenja brzine, na koja mi uopste ne obracamo paznju.
  0  0
 2. ONO STO BI ZASIGURNO TREBALO POSTAVITI SU VECE TABLE SA NATPISIMA NA VISE JEZIKA, A U VEZI SAOBRACAJNIH PRAVILA U CRNOJ GORI. KAO SVAKODNEVNI UCESNIK U SAOBRACAJU, JA SAM PRIMJETIO DA VOZACI VOZILA SA HRVATSKIM TABLICAMA IGNORISU OBAVEZU KORISCENJA SVIJETLA TOKOM DANA. VOZACI IZ SRBIJE I BOSNE SU ZAUZELI SVAKI MILIMETAR BESPLATNOG PARKINGA U NASOJ OPSTINI. DOSTAVLJACI PO PRODAVNICAMA SU POSEBNA PRICA I ONI SE VEOMA BAHATO PONASAJU, VEOMA RIZICNA TACKA JE OD PETLJE IGALO DO SKRETANJA ZA SISTET, JER TAKVA SAOBRACAJNA KULTURA JOS NIJE VIDJENA NI U FUTURISTICKIM FILMOVIMA I KAO SLAG NA TORTU SU TAKSISTI OD DEJA RADULOVICA, KOJI SPROVODE SVOJA PRAVILA U PRUZANJU PRVENSTVA PROLAZA KOLEGAMA I SVIMA ONIMA KOJI SU IM PO VOLJI U DATOM TRENUTKU, A TO, DA LI NA TAJ NACIN UGROZAVAJU SIGURNOST DRUGIH UCESNIKA U SAOBRACAJU, NJIH TO NE INTERESUJE. SAOBRACAJNA POLICIJA BI TREBALA DA BUDE JOS RIGOROZNIJA I DA JOS DETALJNJIJE OBAVLJA SVOJ POSAO.
  0  0

Ostavite komentar

*

code