Kampanja za edukaciju i prevenciju dijabetesa

Kampanja za edukaciju i prevenciju dijabetesa

534
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

nvo diabet lifeFudbalski klub “Obilić” u saradnji sa NVO “Život sa dijabetesom – Diabet Life”, u okviru informativno-edukativne kampanje pod nazivom “Pomjeri se s mjesta”, organizuje predavanje za sve mlade sportiste, kao i za njihove roditelje i prijatelje.

Predavanje je najavljeno za nedjelju, 30. oktobra, u 11 časova, na terenima kluba u Sutorini. Cilj je upoznavanje sa problemima sa kojima se susreću osobe oboljele od dijabetesa, kao i edukacija, prevencija, pomoć, podizanje kvaliteta života, ali i podrška dijabetičarima i njihovim porodicama, ali i značaj sporta, fizičke aktivnosti i zdrave ishrane u prevenciji ove teške bolesti.

Picerija i restoran

– U okviriru ove kampanje prisutni će imati prilike i da besplatno izmjere nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Na kraju predavanja biće odrigrane dvije revijalne utakmice članova FK “Obilić HN” – najavili su organizatori.

NVO “Život sa dijabetesom – Diabet Life” pokrenulo je kampanju “Pomjeri se s mjesta” kojoj je cilj da informiše i edukuje javnost, a koja se sprovodi u svim školskim ustanovama u Opštini Herceg Novi, ali i u javnim i privatnim preduzećima, institucijama, bankama, kancelarijama. Kampanjom se kroz razgovore i razmjenu iskustava sa ljudima koji imaju dijabetes ističe značaj prevencije dijabetesa, mjeri i provjerava krvni pritisak te upoznaje sa ovom bolešću kroz ležerne razgovore u opuštenoj atmosferi.

Kako navode, sa kampanjom će nastaviti do kraja godine kako bi ujedno obilježili i Svjetski dan dijabetesa 14. novembar.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code