Kandidatura Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine predstavljena u Privrednoj...

Kandidatura Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine predstavljena u Privrednoj komori

936
3
Podijeli

privredna komora evropska pkSavjetnica za kulturu predsjednice Opštine Herceg Novi, Nataša Martić, predstavila je projekat Herceg Novi – Evropska prijestonica kulture za 2021. godinu, na 4. sjednici Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore.

Predstavnicima privrednog sektora je ukazano na prednosti projekta, kao i na značaj umrežavanja i podršku privrede.

Picerija i restoran

–      Evropska prijestonica kulture 2021. je jedan od najznačajnijih projekata lokalne vlasti, imajući u vidu brojne ekonomske, turističke, kulturne društvene i druge mogućnosti koje otvara dobijanje te titule – kazala je Martić.

Ostvarenje ovog cilja predstavlja dugoročnu razvojnu strategiju grada, čija će realizacija omogućiti promjenu imidža i donijeti nove vrijednosti kada je riječ o prepoznatljivosti kod stranih turista, investitora i poslenika u oblasti kulture.

Herceg Novi je krajem protekle godine, zajedno sa Novim Sadom, ušao u drugi, finalni, krug takmičenja za titulu Evropske prijestonice kulture 2021. godine. Odluku o tome koji će od ova dva grada imati privilegiju da bude titular, Evropska komisija će donijeti krajem ove godine.

3 Komentari

  1. Zašto ne objavite da od te nesretne kandidature, kao uostalom ni od čega čemu su nesposobnjakovići iz opštine primirisali, nema ničega? Da od Decembra prošle godine APSOLUTNO NIŠTA nije urađeno?
    Šuplja priča
    0    0

Ostavite komentar

*

code