KANTAUTORKA SARA RENAR PJEVA U AMFITEATRU PALATE BUROVINA

KANTAUTORKA SARA RENAR PJEVA U AMFITEATRU PALATE BUROVINA

101
0
Podijeli

Mlada umjetnica iz Zagreba, sa epitetom najprogresivnije kantautorke novog vala, Sara Renar, nastupiće sa svojim bendom večeras u Herceg Novom.

Amfiteatar palate Burovina, lokacija u okviru glavnog gradskog parka “Boka”, biće mjesto gdje će novska publika moći da se upozna sa radom ove perspektivne umjetnice. Početak koncerta najavljen je za 21 h.
Ove godine održala je preko 50 koncerata širom regije, a ovaj vikend prvi put dolazi u Crnu Goru. Kao predgrupa, nastupiće Draško Đukić, hercegnovaski muzičar. Ulaz na koncert je besplatan.
Iza cijele priče je Omladinski kulturni centar Herceg Novi, organizacija koja se bavi promocijom umjetnosti i produkcijom multimedijalnih sadržaja.
Odlične recenzije albuma i održanih koncerata, Saru Renar stavljaju u sam vrh novog vala regionalne muzičke scene. Sara, inače arhitektica, ali ipak najpoznatija kao kantautorka, sama potpisuje tekstove i muziku za svoje pjesme. Prve pjesme počela je pisati prije pet godina, što je kulminiralo u aprilu 2013. izlaskom debitantskog albuma pod nazivom “Djeca”, u izdanju Aquarius Recordsa.
Iako bend svojom muzikom izlazi iz okvira rocka, te izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju, album “Djeca” je visokokvalitetan uradak koji je u 2013. svrstan u grupu s najboljima. Tim povodom album je u ovogodišnjem izdanju Porina nominovan i za najbolji debitantski album 2013. godine. Njene pjesme doživjele su aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, čak i jazza u saradnji s Matijom Dedićem. Sara u 2014. godinu ulazi s jednom novom energijom i pobjeđuje na svim regionalnim takmičenjima, promovišući svoju muziku i u inostranstvu.
Novim albumom “Jesen”, Sara je potvrdila status nejprogresivnije kant-autorke novog vala, prikupivši samo najbolje recenzije od regionalnih portala, magazina i radio stanica. Ranije ove godine nastupila je i na RockOff festivalu u zagrebačkoj “Tvornici”, koju je rasprodala krajem septembra 2014. prilikom promocije albuma, i osvojila nagradu za najbolje izvođenje. U martu Sara je uoči ovogodišnjih muzičkih nagrada “Porin” nominovana u dvije kategorije, a Porin je osvojila u kategoriji “najbolje ženske vokalne izvedbe”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code