KAO U TROPIMA: U CRNOJ GORI DO 42 STEPENA, MORE DO 27

KAO U TROPIMA: U CRNOJ GORI DO 42 STEPENA, MORE DO 27

114
0
Podijeli

Crnu Goru će naredna dva dana zahvatiti pravi tropski talas vrućina pa se najavljuju temperature čak i do 42 stepena.

Vrhunac toplotnog talasa, koji je stigao u Crnu Goru, očekuje se tokom utorka i srijede, najavili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 14 do 26, najviša dnevna od 30 do 40 stepeni. Temperatura mora kod Herceg Novog je 27 stepeni, Budve 25, Tivta 24 stepena.
U periodu do četvrtka očekuje nas, takođe, sunčano i veoma toplo vrijeme, uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti. U popodnevnim satima, u planinskim predjelima, prvenstveno na sjeveru, ponegdje ima uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha u blagom porastu ili bez bitnijih promjena.
Vremenske prilike u Crnoj Gori otežavaju saobraćanje, pa se vozačima preporučuje da izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, od 11 do 17 sati, saopšteno je iz Auto-moto saveza.
Saobraćaj za teretna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, zabranjen je svakog dana od 17 do 22 sata, na putevima Debeli brijeg-Herceg Novi-Kotor-Budva-Bar-Sukobin i Podgorica-Cetinje-Budva.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code