KARAČA NIJE NA PRODAJU

KARAČA NIJE NA PRODAJU

167
0
Podijeli

Otkako nema Žorža, na Karači se dešavaju čudne stvari. Kao da neko hoće da ovo kultno mjesto izmjeni, pa čak i proda, jer se navodno ne zna vlasnik.

Opština Herceg Novi, ipak, zvanično je danas upisala vlasništvo nad nepokretnošću, broj 228 KO Herceg Novi, poznatije kao Karača.
Licitacije i prodaje ovog izuzetno značajanog mjesta društvenog istorijskog, sportskog, neće doći da bi se namirio dug Košarkaškog kluba “Primorje” od 4.000 eura prema košarkašu Milanu Stojanoviću.
U Osnovnom sudu u Herceg Novom bila je danas zakazana licitacija za ovaj sportski teren, na koji Novljani gledaju oduvijek sa mnogo emocija. Zato je to bila i glavna tema ovih dana, kako u virtulenom tako i u onom stvarnom svijetu.
– Do prodaje nije došlo, a ne znam da li je neko i bio zainteresovan. Iako nismo dužni da izmirujemo dug KK Primroje, poravnaćemo taj dug – kazao je Radiju Jadran, predsjednik opštine Dejan Mandić.
Stvar je u tome, objašnjava on, što taj teren do sada nije bio upisan u vlasništvo opštine, ali to je danas učinjeno, a zahtjev za naplatu duga došao je u periodu kada se čekalo na upis zemljišta, što je trajalo čak godinu.
– Bitnije je da taj sportski teren od velikog značaja za naš grad u svakom smislu zaštitimo nego što je taj dug koji postoji, tako da je danas na tom ročištu bila naša služba za zastupanje i sve će se riješiti poravnanjem – tvrdi Mandić.
Milan Stojanović, koji je nekada igrao u ovom klubu, tužio je KK Primorje zbog duga nakon čega je postupajući po tužbi sudija Osnovnog suda Marko Blagojević odlučio da se danas održi prvo ročište za prodaju nepokretnosti.
Vrijednost nepokretnosti utvrđena je na iznos od 246.400 eura,
zaključkom hercegnovskog suda od 15. oktobra 2013. godine.
Koliko su građani Herceg Novog osjetljivi kada je riječ o Karači pokazuje i podatak da su sa nekih FB stranica potekli predlozi da se sami organizuju i sakupe sav novac kojim bi se isplatio Milan Stojanović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code