Karavan mimoze kroz Srbiju i Republiku Srpsku

Karavan mimoze kroz Srbiju i Republiku Srpsku

3
Podijeli

Karavanom mimoze kroz pet gradova regiona tokom sljedeće nedjelje biće najavljen 49. Praznik mimoze u Herceg Novom.

Karavan će prepoznatljivi žuti cvijet uz mažoretke, Gradsku muziku i klovnove, vedrinu karnevala i duh Mediterana pronijeti Zlatiborom, Beogradom, Jagodinom, Bijeljinom, Banja Lukom, saopštavaju iz JUK Herceg Festa.

Picerija i restoran

„Karavan mimoze tradicija je ovog praznika koji izaziva pozitivne reakcije, učesnici u svim gradovima naiđu na toplu dobrodošlicu i odličnu atmosferu velikog broja okupljenih građana, što se očekuje i ove godine“, uvejereni su organizatori.

„Ovogodišnji Karavan startuje defileom na Zlatiboru 22. januara, od 11 sati. Dan kasnije, 23. januara nastupiće u Jagodini, od 11 sati i u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici od 17 sati. Potom putuje u Bijeljinu gdje će defilovati 24. januara, u 11, odnosno 17 sati. Posljednje, peto odredište je Banja Luka, gdje Karavan nastupa 25. januara od 12 sati“, precizira se u saopštenju JUK Herceg Festa.

Učesnici Karavana  pozvaće građane da dođu u Herceg Novi u februaru, muzikom, plesom i dijeljenjem promotivnih materijala i žutog cvijeta. Karavan će stići i u Trebinje, 16. februara u okviru programa samog Praznika mimoze.

Praznik mimoze počeće tradicionalno, prvog vikenda u februaru i raznovrsni programi  trajaće tokom cijelog mjeseca. Festival će otvoriti karnevalska povorka od Igala do Trga Nikole Đurkovića i koncert regionalne muzičke zvijezde Nine Badrić u petak, 02. februara. U subotu, 03. februara slijedi tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina na novskoj rivijeri, od Kumbora do Baošića, kao i maskenbal u Institutu „Dr Simo Milošević“, na kojem će goste zabavljati Tijana Dapčević. Viće detalja o programu biće saopšteno na press konferenciji zakazanoj za petak, 19. januara.

Karavan mimoze realizuju Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg fest“, Gradska muzika i mažoretke i NVO „Maškare“, a u saradnji sa upravama i lokalnim turističkim organizacijama gradova koje će Karavan obići.

3 Komentari

 1. Veci je trosak ovoga nego korist , volio bi kad bi neko stvarno uradio nezavisnu procjenu ovih putovanja i troskova koji se prave i koliko imamo vise turista iz sredina koje se posjete.

  6
  6
 2. Šta hoćete? Kakvu je reputaciju Novi izgradio devedesetih, ovo je najveći domet karavana mimoze. Mislite da bi prošli po Dubrovniku i Hrvatskoj. Aha, važi

  Ipak, umjesto Jagodine trebao je biti Novi Sad, a na mjesto Bijeljine Sarajevo

  14
  6

Ostavite komentar

*

code