Karići čiste teren za gradnju objekta, šetalište će vratiti u prvobitno stanje

Karići čiste teren za gradnju objekta, šetalište će vratiti u prvobitno stanje

22
Podijeli

Na placu od 1818 m2, iza tunela na Toploj, koji je u vlasništvu srpskih biznismena, braće Karić, počelo je ove sedmice uređenje zelene površine, odnosno čišćenje terena.

Čeka se dozvola lokalne uprave za prolazak građevinske mehanizacije Šetalištem Pet Danica, kako bi mogla krenuti izgradnja stambenog objekta.

Picerija i restoran

Početak gradnje prolongiran je prije sezone za drugu polovinu septembra, najprije zbog zabrane izvođenja građevinskih radova, ali i da se ne bi remetila pješačka komunikacija Šetalištem, budući da je to jedini put kojim će mašine saobraćati, podsjetio je za Radio Jadran, pravni zastupnik investitora, Vukašin Šimrak:

“U komunikaciji sa nadležnima u Opštini dogovoreno je da vještak najprije fokusira postojeće stanje i on je radio na tome tri dana. Taj nalaz bi trebalo da bude gotov u ponedjeljak. Nakon toga, kako su mi rekli u Opštini, pozvaće da koncipiramo Ugovor i odredimo depozit koji bi trebalo da se položi prije konačne dozvole za prolaz mehanizacije”, kazao je Šimrak.

Depozit, koji Opština sasvim legitimno traži, pojašnjava dalje Šimrak, je u stvari “garancija” da će izvođač, usljed eventualnog oštećenja Šetališta mehanizacijom, vratiti sve u prvobitno stanje.
Dozvolom za prolazak mehanizacije biće precizrano koja vozila i u kom vremenskom periodu mogu prolaziti do gradilišta.

Podsjetićemo, srpski biznismeni, braća Karić planiraju izgradnju objekata, dvojne kuće sa bazenom, na placu od 1818 m2 prostora. Radove su počeli jođ 2009. godine. U junu iste godine po nalogu inspektora zaštite prostora radovi su zaustavljeni, jer je prekoračeno odobrenje Opštine da mogu da se izvode samo pripremni radovi. Ostavljeno je do danas neuređeno gradilišište i ružna slika najljepšeg dijela novske riviejere. Po nalogu inspekcije bila je zaustavljena i procedura izdavanja građevinske dozvole za objekte dok investitor nije uradio glavni projekat sanacije terena.

Prema novoj građevinskoj tabli, početak radova bio je najavljen za decembar 2016., a završetak izgradnje do 2018. Upravni spor sa porodicom Vukčević, koji je, pored ostalog, prouzrokovao višegodišnji prekid radova, okončan je sudskim poravnanjem.

22 Komentari

 1. Dok gospodin Šimrak ‘fokusira’ (utvrđuje) stanje mogla bi se provjeriti mogućnost za dostavu materijala iz ulice koja prolazi pokraj Kuće Ive Andrića. Može biti da je preko Šetališta pet Danica izvođaču najjeftinije, ali svakako nije jedino riješenje, građevinska tehnologija napreduje čak i na našim prostorima

  6
  2
  • Njegoševa je tek problematična za teški transport. Što zbog osovinskog pritiska, što zbog gabarita vozila kod Forte Mare. A tek zastoji za istovar … a i problem deponovanja materijala u Njegoševoj… Znači jedino ili morem ili šetalištem… Na kraju će pare od depozita da nestanu niti grad niti karići neće vratiti šetalište kao što ni za kolektor nije uradjeno …

   5
   2
 2. vratiće šetalište kao što su ga “vratili” i predhodni investitori.Isto kao što su i održavali i uredjivali ovaj plac sve predhodne godine, da ne gledamo ruglo uz šetalište.Jaka je ova lokalna uprava!

  14
  1
 3. A kako li su sve kuce po setalistu napravljene? Verovatno ih je helihopter samo spustio ….nijedan kamion nije prosao setalistem da se naprave…100%

  8
  7
 4. Stara priča 16.godina.Dva puta je SNP izbore dobio na ovoj temi. Čuveni MERIOT spanu na KONDO hotel, a koliko vidim Karići će da grade samo vilu na Toplpj. Dako ne urnišu Šetalište i Kolektor. Ako naprave štetu, a Opština se ne obezbijedi onda treba da je plati Katić. Dosta je bilo štete na račun gradjana.

  15
  2
 5. Setaliste je napravljeno za pjesake i lake automobile makaimalno do 5 tona. O ete li komisiski pregledat dionicu koju ce koristiti Karici. Oce li uplatiti garanciju za saniranje koje ce biti neophodno ppsle ogromnih kamiona miksera itd
  ..
  Necete jer ce kupit nekog od Vas ko vrbanjsku krtolu i njemu ce biti dobro a Novi i gradjani nijesu bazni.
  ZIVI BILI PA VIDJELI

  15
  2
 6. Investitor mora da zna da šetalište građani koriste 365 dana godišnje. Znači, tačno se mora odrediti kada mehanizacija vremenski može koristiti šetalište. Najbolje noću, uz minimalnu buku. Dalje, investitor poslije dnevnog korišćenja šetališta mora izvršiti njegovo čišćenje. Opština mora odrediti kontrolora, a to može raditi i komunalna policija, koja će SVAKODNEVNO kontrolisati stanje na dijelu šetališta koje koristi investitor. Investitor mora dnevno da otklanja sve nedostatke koje je proizveo na šetalištu. A na kraju korišćenja mora uraditi konačnu i detaljnu sanaciju.

  23
 7. Kako da nece vratiti u prvobitno stanje. Isto kao i u prvom pokusaju gradnje. Ima li ko da im izmjeri osovinski pritisak na kamionima i da izmjeri teret, to je problematicno i na magistrali a ne na setalistu. Da li ste sposobni da procitate propise i da ih primijenite. Evo sad da vidimo kad krene Karic da radi. Da vidimo tu demokratsku vlast moze li uspostaviti zakonske odredbe u svojoj zoni odgovornosti?
  Cekam s neatrpljenjem.
  Citiracu vam zakon na svakom portalu i prozivat Vas gospido u koliko budete nespretni u ovom slucaju

  19
  2
 8. depozit 😀

  Pa znajući odnose u opštini, depozit će da nestane, Karići neće vratiti šetalište u prvobitno stanje, a ni opština 😀 😀 😀

  16
  3

Ostavite komentar

*

code