Karići dobili pravosnažne dozvole: Gradnja na Toploj za desetak dana

Karići dobili pravosnažne dozvole: Gradnja na Toploj za desetak dana

9182
18
Podijeli

Srpski biznismeni braća Karić ponovo grade na lokaciji ispod Zavičajnog muzeja, kod tunela na Toploj, sudeći po novoj građevinskoj tabli, na kojoj je za početak radova upisan 26. decembar 2016. godine, a završetak do 2018.

karici-plac-100117Advokat poznate braće biznismena, Vukašin Šimrak potvrdio je informaciju da su članovi porodice Karić dobili dozvole za gradnju i za sanaciju terena.

Picerija i restoran

– Obje dozvole su pravosnažne, ali za početak radova još je potrebno podnijeti zahtjev Sekretarijatu za komunalne djelatnosti i ekologiju, za odobravanje prilaza sa Šetališta, jer se drugačije ne može prići lokaciji, pa je to praktično nužni prilaz – kazao je Šimrak.

On vjeruje da će zahtjev biti odobren uz određene uslove koji su  propisani Zakonom. Karići su zahtjev podnijeli prije 15-ak dana. Njime je jasno definisano, u odnosu na Ugovore sa izvođačima radova, tačan broj, vrsta vozila i vrijeme kada će koje vozilo prolaziti Šetalištem. Početak radova se očekuje u narednih 10-ak dana.

Upravni spor sa porodicom Vukčević, koji je, pored ostalog, prouzrokovao višegodišnji prekid radova na najatraktivnijoj lokaciji u Herceg Novom, kod tunlea, na Šetalištu, uz more, okončan je sudskim poravnanjem, kazao Šimrak.

– Karići su uplatili, radi obezbjeđenja izvršenja sudskog poravnanja 70 hiljada eura na depozit Suda u Herceg Novom, radi sanacije terena na kojem je ranijim izvođenjem radova prouzrokovana šteta – ističe Vukašin Šimrak.

Braća Karić grade, po stambenoj dozvoli, stambeno-porodičnu dvojnu kuću, odnosno zgradu sa bazenom. Takođe, na Savini je, na lokaciji, površine, 10-ak hiljada kvadrata, u planu izgradnja kondo hoteta za koji je u pripremi dokumentacija.

Podsjećamo, investitor, odnosno braća Karić, radove na placu od 1818 kvadrata kod tunela započeli su 2009. godine. U junu 2009. godine po nalogu inspektora zaštite prostora radovi su zaustavljeni, jer je prekoračeno odobrenje dobijeno od Opštine da mogu da se izvode samo pripremni radovi. Po nalogu inspekcije bila je zaustavljena i procedura izdavanja građevinske dozvole za navedene objekte dok investitor nije uradio glavni projekat sanacije terena.

18 Komentari

 1. Extra, imacemo bob stazu na setalistu……..kada poslje 10 dana kamioni od 10t nosivosti udube ionako krhke ploce na setalistu………koje su ustvari namjenjene za pjesake???????
  0  0
 2. Koji će se planer pohvaliti namjenom ove površine za privatnu vilu?….jer i djeca znaju da takav atraktivan prostor je trebao da ima komercijalnu upotrebu i da cijeli grad od toga ima koristi.Ovako se samo nanosi šteta gradu.
  0  0
 3. Urbanizam drzi DPS. Neko je pitao.
  Ova dozvola se treba ponistiti! Ova dozvola je skandal skandala na isti nacin kao sto je gradnja benzinske pumpe kombinovane sa stambenim objektom na opasnoj krivini na magistrali malo prije doma zdravlja. Koliko je poznato DPS je izboksovao gradjevinsku za taj sramotni projekat. Ne brinite nici ce i novi apsurdi iz iste kuhinje…prica o na objektu na kruznom toku koji ce umanjiti preglednost saobracaja….. eto nama gradjevinske mafije! Unisticete sve sto do sad nije unisteno!
  0  0
 4. sta se brinete pa proci ce to lako u opstini ako se zna cija firma ce graditi taj kompleks. setace setalistem i kiperi , i bageri i pumpe !
  0  0
 5. Kad ste tako spremni da komentarišite o svašemu što je manje bitno, učinite nešto kao građani ovog nekad lijepog grada da se zabrani vožnja i uništavanje šetališta. Ovoliko šetalište i na samu pjenu od mora to malo ko ima a da se ne vodi briga o njemu. To zna i gos. Šimrak jer je rođen i odrastao u ovom gradu , pa neka iznađu drugi način pristupa izgradnji.Nemam ništa protiv Karika nije ni prvi a sigurno nažalost ni poslednji da se uništava nešto što je važno i za građane i za goste .Nadala sam se boljem gradu ali uzalud.
  0  0
 6. Jos uvijek nismo shvatili važnost šetališta za grad, kao ni njegovu vrijednost za regiju a kamoli kako ga na pravi način valorizovati. Ovak odnos prema jednom takvom prirodnom resursu ne bi bio moguć nigdje u svijetu al nažalost jaste u Herceg Novom. Sama gradnja nije problem(osim ako nije u skladu sa tradicijom, mediteranskim stilom, ambijentom itd, kao skalamerija od kuće pored budućeg objekta), vec kao sto je navedeno u tekstu transport materijala kamionima samim šetalištem. Bez obzira na sve dozvole poučeni ranijim primjerima ne vjerujem da ce izvođač radova ispoštovati iste niti biti sankcionisan od strane nadležnih organa. Za ovo ne treba kriviti ni investitora niti izvođača već samo lokalnu samoupravu tj nadležni sekretarijat koji ce izdati takvu dozvolu! Gospodo iz lokalne samouprave naložite dovoz materijala morskim putem i neka izvodjac obezbijedi baržu i dostavi materijal, cijena je nebitna ako vec neko gradi na primarnoj lokaciji! Šetalište treba zaštititi a društveni interes kao i njegova vrijednost za cijelu zajednicu važnija od
  bilo kog ili čijeg privatnog interesa!
  0  0
 7. @ Nivljanki n – ne znam o čemu ti pričaš, nisma ja izdavao i naplaćivao dozvole , to su slučajevi od prije 6 i 10 godina dje su ljudima naplaćivali g. dozvole a da ih do danas nisu izdali. Naravno da se slazem da cemo mi gradjani da platimo te oštete , e sad neko treba da odgovara za takvo stanje i takva djela!!! To necu biti ja ,nego funkioneri koje si spomenula(o).
  0  0
 8. Super! Samo neka se gradi i radi nesto 😀 Ne zanima me ni cije je ni ko ce imat koristi od toga svega, samo neka ne stoji ona rupchaga 😀
  A Novljani kao Novljani, samo ce da psuju i pljuju jer za bolje ne znaju
  0  0
 9. Kada izgrade,da li će biti više ili manje vriske i krike po šetalištu?Da li će Pivnica da smanji doživljaj ili će dobiti konkurenciju?Samo se pitam!
  0  0
 10. A što bi sa Meriotom ( hotelom na Savini). kako je SNP na čelu sa Mandićem paunao u skupštini s braćom Karić prije desetaK GODINA. i ništa!
  0  0
 11. Samo ne pricajte o cistoj raboti, zna li iko ziv na koga je ovo bilo prepisano i zasto, koji je Rus to kupio, koliko je opstona naplacivala jer je radiliste bilo zapusteno, sada, kad su BK rehabilitovani u svojoj zemlji sada je to opet njihovo, zasto nas lazete?
  0  0
 12. @mrgud -Kakav si to praznoglavi ,,Novljanin” pa sva ta ošteta koja se plaća to je od nas građana a ne iz đzepa funkcionera . Ne razmišljaš da će šetalište biti ,javni put što nema nigde gde je civilizacije stigla.Do nazad neku godinu gospođa koja je bila na žalost invalid a živela je u zgradi pored tunela ,nije imala pravo da je neko odveze kod ljekara bez specijalne dozvole koja se dobija na zdravstvenu dokumentaciju ,a sad mogu teretnjaci ,bageri i sve što može uništiti ono što je naše. Turistički grad i lečilište u Igalu ,kuda da prošetaju gosti ,invalidi ,majke sa decom ,građani ,pa ima li iko normalan u ovom gradu? Zato je ovaj grad ovakav, nikakav.
  0  0
 13. Ima takvih slucajeva u Hn-u oko 200 ,dje su ljudima uzimali pare za gradjevinske dozvole a da ih nisu izdali ( na čekanju). Ima opstina da placa oštete i to dobro….
  0  0

Ostavite komentar

*

code