Karići nastavljaju gradnju uz Šetalište u Novom

Karići nastavljaju gradnju uz Šetalište u Novom

24
Podijeli

Poslije osam godina srpski biznismeni Karići nastaviće gradnju stambenog objekta, na najatrakrivnijem dijelu Herceg Novog, uz Šetalište Pet Danica i Gradski muzej Mirko Komenović. Advokatska kancelarija Vukašina Šimraka, pravnog zastupnika porodice Karić, podnijela je nadležnim Sekretarijatima u Opštini, zahtjev za prolazak mehanizacije Šetalištem, kako bi investitori na lokaciji  iza tunela na Toploj, mogli da otpočnu gradnju.

Početak gradnje prolongiran je prije sezone za drugu polovinu septembra, najprije zbog zabrane izvođenja građevinskih radova ali i da se ne bi remetila pješačka komunikacija šetalištem, budući da je to jedini put kojim će građevinske mašine saobraćati, kazao je Radiju Jadran , Vukašin Šimrak:

Picerija i restoran

“Nakon oodobrenja, što bi trebalo da se desi veoma brzo, jer nema ništa sporno, realno je očekivati  početak radova. Sada odugovlačenja nema, jer će biti precizrano koja vozila i u kom vremenskom periodu mogu prolaziti do gradilišta”, pojasnio je on.

Šimrak “dozvolu” očekuje u roku od nekih 10-tak dana.

Podsjetićemo, srpski biznismeni, braća Karić planiraju izgradnju objekata, dvojne kuće sa bazenom, na placu od 1818 m2 prostora. Radove na placu počeli su 2009. godine. U junu iste godine po nalogu inspektora zaštite prostora radovi su zaustavljeni, jer je prekoračeno odobrenje Opštine da mogu da se izvode samo pripremni radovi. Ostavljeno je do danas neuređeno gradilišište i ružna slika najljepšeg dijela novske riviejere. Po nalogu inspekcije bila je zaustavljena i procedura izdavanja građevinske dozvole za objekte dok investitor nije uradio glavni projekat sanacije terena.

Prema novoj građevinskoj tabli, početak radova bio je najavljen za decembar 2016., a završetak izgradnje do 2018.

Upravni spor sa porodicom Vukčević, koji je, pored ostalog, prouzrokovao višegodišnji prekid radova, okončan je sudskim poravnanjem.

24 Komentari

 1. Sto se ljutite na Karice oni ce ponovo da pomazu novljane kao devedeserih kad su otvorili banku u Novi uzeli marke koje su bile platezno sredstvo dali dinare koji su poslije mjesec dana postali bezvrijedni papir.Pa oni su dobrotvori nijeste valjda zaboravili?

 2. Ne,nego neka se dozvoli sve kao i običnome anonimnome mještaninu,bez titule i bankovnoga računa.Propis je isti za sve i tako neka bude.Što je važno ko je i što je taj koji gradi?

  11
  2
 3. Još jedan komad obale ode,a imamo samo 100 km.
  U svim mediteranskim zemljama je davno zakonom propisano da nema individualne gradnje 200 m od obale.
  Jednostavno davno je neka vlast i svaka naredna tu trebala predvidjeti mali gradski hotel,prelijepa plaža je ispod.
  Sada će i nju dati u dugoročni zakup Karićima.
  Možda je Palma lobirao.

  16
 4. A sto bi sa onim hotelom MERIOT na Savini, jedne izbore je SNP na Karićima i njihovim planovima dobio. Samo spriječiti te nkamione od 30 tona po šetalištu. Imaju para i kamione ograničiti na max. 5.tona, i da plate sva oštećenja.

  22
 5. “besplatna pravna pomoć
  Neka vještak snimi stanje Šetališta prije odobrenja za prolazak kamiona, te Opština u odobrenju naloži povraćaj u pređašnje stanje i uzme 10 000 u depozit za eventualnu štetu.”

  “Zabrinuta
  Kakvi kamioni! Deca nam tuda voze bicikle, rolere…i ovako smo istraumirani od motora i drugih vozila. Ma sta da se prica uostalom, prodjite pored skole na toploj, bice vam sve jasno koliko nebrige za decu pesake. Da se najezis!”

  Sve je jasno ko dan i ima tu jos toga sto opstinari pod tepih bacaju jer nemaju vremena, nije lako sjediti po cijeli dan i raditi. Ima li u toj kuci iko da sjedi i razmislja za boljitak gradjana.

  40
  2
 6. Kada su gradili Jadranov bazen, preko šetališta i kamenih ploča su bile postavljene drvene grede. Iako su povećavale površinu naleganja točkova kamiona, veliki broj kamenih ploča je polomljen.

  Koliko god ovi bili bogati, poznati su kao jako bahati, tako da i ako im se zabrani prevoz teškom mehanizacijom, možemo očekivati da će šetalište biti uništeno.

  Čak ideja da se materijal prevozi morskim putem nije suluda. Postoji firma u Tivtu koja to radi.

  33
  4
 7. Mislim da opština već treba polako da priprema tender za najboljeg ponuđača za :”obnovu šetalista u dužini od cca 400m na potezu od tunela do Kruša” jer kada tu krenu da tutnjaju kamioni od 10t nosivosti…….od njihovih udubljenih tragova guma imaćemo duplu “bob stazu” po šetalištu…………

  p.s
  Ne znam kako Karici podnose buku? Možda je i pivnici nažalost došao kraj ????

  40
  1
 8. Dozvoliti kamione male nosivosti i da peru točkove kada izađu sa gradilišta a ne kao ranije kada su najveće kamione koristili i okretali ih ispod Stepeništa DaniceTomašević točkova punih blata…

  46
 9. Ne moze se zabraniti nikome da gradi,ali se mogu postaviti regule.
  Ograniciti nosivost kamiona i strogo kontrolisati postovanje dogovora.
  Vrijeme prolaska definisati.
  Da se to ruglo konacno popravi.
  Takodje je dobra ideja da se uplati depozit za popravku setalista,povecati sumu.

  49
 10. Kakvi kamioni! Deca nam tuda voze bicikle, rolere…i ovako smo istraumirani od motora i drugih vozila. Ma sta da se prica uostalom, prodjite pored skole na toploj, bice vam sve jasno koliko nebrige za decu pesake. Da se najezis!

  51
 11. Ok,mehanizacija.. ali da li iko zna kolika je nosivost ovih ploca na setalistu.
  Moj prijedlog je da opstina ne dozovli prolaz vozilima cija ukupna dozvoljena nosivost prelazi 7.5 tona

  45
 12. Prvo i osnovno…na setalistu ne sme biti niti jednog vozila posle devet ujutro za vreme sezone i van sezone, osim hitne pomoci, a ne kao do sad …motora koliko hoces a i automobila…narocito kod hotela Plaza i dalje…na sve strane, sramota…za to bi trebalo dozvola da ide na duzi vremenski rok i ozbiljna novcana kazna…Sto se tice ovog gradilista, sve je bolje nego da bude kao sad sto je, ruglo i sramota za Hercceg Novi i nadam se da kad pocnu radovi nece biti izlivanja kanalizacije kao sto je bio slucaj kad su poceli ovu gradnju…

  34
  2
 13. Neka vještak snimi stanje Šetališta prije odobrenja za prolazak kamiona, te Opština u odobrenju naloži povraćaj u pređašnje stanje i uzme 10 000 u depozit za eventualnu štetu.

  67
  1
 14. E super-sad neka masine rasture i taj dio setalista (prije samo koju godinu rekonstruisanog), i onda eto opet prilike za rekonstrukciju (u stilu gradjenja Skadra na Bojani :))

  53
  1

Ostavite komentar

*

code