Karneval i Željko Samaržić za završnicu Praznika mimoze

Karneval i Željko Samaržić za završnicu Praznika mimoze

4459
0
Podijeli

Ovogodišnji Praznik mimoze ulazi u završnicu, a vikned pred nama obilježiće tradicionalno spaljivanje krnevala i koncert Željka Samardžića.

 

Večeras od 19 h u centru grada biće upriličen program “Otvorena ulica”, a posjetioce će od Dvorane Park do glavnog trga animirati klapa Stari kapetan, Exodusi, Boka bend, Duje & Castelnuovo bend.

Picerija i restoran

Novi dio Institutta Igalo biće sjutra veče ponovo domaćin trećem, završnom maskenbalu, koji je najavljen za 21 h. U muzičkom dijelu programa nastupiće klapa Stari kapetan, Exodusi i Gradska muzika sa mažoretkama, a specijalna gošća biće hrvatska pop pjevačica Danijela Martinović. Gradska muzika Herceg Novi premijerno će odsvirati kultnu pjesmu “Bokelja” – “Ima jedan grad na moru”, autora bivšeg člana Bokelja i nekadašnjeg direktora Muzičke škole, Dragana Rakića. Za nju je aranžman uradila kapelnica Glazbeno-prosvjetnog društva Tivat, Martina Vuksanović.

Organizaotiri očekuju učešće velikih karnevalskih trupa iz regiona, koje su učlanjene u Federaciju evropskih karnevalskih gradova, kao i grupe iz Kotora, Tivta i Budve.

Suđenje krnevalu, krivcu svih nedaća Novljana u prošloj godini, oličenom u Kolektoru Fekalisti, na programu je u nedjelju od 19 h na glavnom gradskom trgu. Program će pratiti i nastup Gradske muzike i mažoretki, maškaranih grupa i uličnih performera. Nakon toga, pred novskom publikom nastupiće Željko Samardžić.

Tradicionalna riblja večera biće upriličena 25. februara u 21 h, u Sali Instituta, a cijena večere je 20 eura. Goste će zabavljati grupa Exodusi i Castel Nuovo. Kao i ranijih godina, za Riblju večeru vlada ogromno interesovanje, pa je spisak onih koji čekaju na kartu veoma dug.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code