Kasni uređenje zelenih površina u gornjim zonama

Kasni uređenje zelenih površina u gornjim zonama

9
Podijeli

U naselju Gomila u Igalu zaposleni u Sektoru za održavanje lokalnih puteva, Komunalno Stambenog doo, kose površine uz put. Nakon njih doći će s kosilicama i zaposleni u Sektoru na održavanju zelenila.

Okosiće ostatak zelenih površina, uvjerava  v.d. direktorica ovog preduzeća, Jasmina Konjević, nakon što su mještani negodovali zbog selektivnog posla.

Picerija i restoran

– Pošto je ogromna trava odjednom buknula, radnici na održavanju zelenila malo su usporeni, jer imaju mnogo više posla kroz parkove i naselja u donjoj zoni. Obično oni kroz naselja idu paralelno, ali zbog trenutne situacije, prije magistrale smo poslali “putare” da okose, kako bi mogli da priđu radnici koji održavaju zelenilo – objašnjava ona.

Konjević je naglasila da radnici ovog preduzeća ne uređuju površine koje su u privatnom vlasništvu, kao i površine koje su u vlasništvu Skupštine stanara zgrada, ali takav slučaj nije na Gomili.

Zelene površine u ovom naselju biće okošene najkasnije za 10-ak dana, navodi Konjević.

Danas je jedna ekipa kosila ispod nekadašnjeg Vinoprometa, odnosno na dionici koja povezuje ulicu Save Kovačevića sa Citadelom I Šetalištem. Okošeno je i u naselju ispod zgrade Opštine i oko Lazareta, pored toga uređeni su i Čipovina i Podi zbog proslave 1. Maja.

Iz preduzeća Komunalno stambeno najavljuju za sjutra od 7 do 14 časova i košenje putnog pojasa na Mojedeškom putu, zobg čega mole građane da uklone automobile, kako bi se izbjegla eventualna oštećenja od rasprskavanja kamena, pijeska, drače, trave i slično.

Zaposleni u Sektoru za održavanje lokalnih puteva, ekipa za bravarske radove, Komunalno Stambenog doo, popravili su rukohvat kod Dvorane Park, koji je nedavno oštećen prilikom uklanjanja jedne palme.

9 Komentari

 1. bilo bi lijepo kada bi se sjetili jednom da pokosite i dio pored azmonta jer je i to opstinsko a vi nijedne godine ne kosite bice ne vidi se pa nije ni vazno.G. Konjevic obidjite malo rivjeru i uvjerite se

 2. očistite u CENTRU, pored modela Dubrava stepenice prema hotel Plaži, zato motel niko nije htio ni kupiti kad je vidio stepenice sve u DRAČI ! !!!!!!

 3. Mogu i besposleni gradjani da malo zavrnu rukave i urede zajedničke površine i poboljšaju sliku grada. Za zagrijavanje nek krenu prvo s čišćenjem iz sopstvenih dvorišta.. koja i u gradskom jezgru izgledaju kriminalno. Nerazumljivo je u kakvom Bogom danom prostoru živimo a ovakav nemar dozvoljavamo.. Za motivaciju nek radio Jadran opet skokne preko granice i napravi reportažu o okućnicama i djardinima iz Dubrovnika i okoline

  14
  4
 4. kad cete pocet da sprovodite akcioni plan za surlasa lijenovi jedni inertni?? Prvi kvartal odavno prodje, dje su inekcije na palme u park Boke? Dje su feremonske klopke? Jel redovna plata? to je najbitnije

  12
  3
 5. Sram i stid da vas bude. Trava do pasa pored magistrale, niko ne kosi, a znaju uredno naplatit odrzavanje putnog pojasa!!!! Bruka kako se docekuju gosti. Ali nema veze, nama sezona pocinje 15.tog jula i traje do 10.od avgusta

  10
  5
 6. AKO ĆE TE SJUTRA KOSITI PUTNI POJAS MOJDESKOG PUTA OBRATITE PAŽNJU NA
  ,, SKALE STO VISE NA MOJDESKI PUT ,,
  DA KOME NEPADNU NA GLAVU AKO IH IMALO ZAKAČITE.
  SOBZIROM DA SU U PUTNOM POJASU.

  13
  5

Ostavite komentar

*

code