KASNO JE ZA IZMIRENJE UNUTAR GRAĐANSKE LISTE IZBOR TVRDE U ODBORNIČKOJ MANJINI

KASNO JE ZA IZMIRENJE UNUTAR GRAĐANSKE LISTE IZBOR TVRDE U ODBORNIČKOJ MANJINI

166
0
Podijeli

Na Skupštini Udruženja građana Izbor od 20 članova Skupštini je prisustvovalo 17, a za opstanak Izbora glasalo je samo 9 članova.

Prema provjerenim, ali nezvaničnim informacijma Radija Jadran, došlo je do potpunog raskola u Izboru i više ne postoji način koji bi doveo da pomirenja i ponovnog jedinstva.
– Sada je kasno za kompromise, jer je Nikola Gojković smjenjen sa mjesta predsjednika Opštine. Da toga nije bilo, možda se i moglo razgovarati o tome kako prevazići novonastalu situaciju – kaže naš izvor.
On ističe da je tokom rasparave na Skupštini istaknuto da ovo jeste štetno za Izbor, te da su pojedini članovi vrlo oštro osudili način na koji je Gojković smjenjen.
– Ujedno mora se zaštiti i personalno Gojković koji je u gradu poznat kao pošten i vrijedan domaćin, čovjek koji je izmoljen da dođe na tu funkciju, i on je imao najbolje namjere za grad, a bio je suočen sa ogromnim problemima kada je postao predsjednik opštine. A onda je samo poslije nešto više od mjesec, “srušen” – kaže naš izvor u manjinskom odborničkom klubu, da li već bivšeg Izbora?
Na pitanje kakav će sada biti odnos prema dojučerašnjem koalicionom partneru DPS-u, naš izvor kaže da toj partiji ništa ne zamjeraju.
– Nisu oni srušili Nikšu, nego su ga srušili njegovi, a DPS je znao da ako ne podrži smjenu da će propasti koalicija.
Opšta ocjena je da sada od pomirenja unutar Izbora, nema ništa. Mada, formalno, Izbor nastavlja sa radom, ali pitanje je šta to suštinski znači kad je opstanak podržalo samo 9 članova-osnivača.
Odbornički klub Izbora u Skupštini Novoga, sada broji 5 članova, dok će perostalih četvoro formirati svoj nezavisni klub.
Po riječima našeg sagovornika, sve će biti jasnije na današnjem vanrednom zasjedanju SO Herceg Novi, koja će u 11 h ponovo raspravljati o stečaju u Brodogradilištu, a tu inicijativu opozicije podržao je i manjinski odbornički dio Izbora, odnosno novog Kluba.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code