KASTING ZA STATISTE “IGLA ISPOD PRAGA” I U TIVTU – SNIMANJE IDUĆE...

KASTING ZA STATISTE “IGLA ISPOD PRAGA” I U TIVTU – SNIMANJE IDUĆE SEDMICE

133
0
Podijeli

Potraga za statistima filma “Igla ispod praga”, reditelja Ivana Marinovića i produkcijske kuće “Adriatic Western” iz Herceg Novog”, danas se nastavlja u Tivtu, a biće tu i Kotorana, koji su se javljali proteklih dana, kaže nam kasting direktorka i druga asistentica režije, Staša Koprivica.

– Zahvaljujući vašem portalu,koji je očigledno veoma čitan,a i po onome što su nam rekli oni koji su se prijavili, zaista smo imali veliki odziv, pa nam se iz Novog do sada javilo oko 30 kandidata – kazala je za Radio Jadran, Koprivica.
– Tražimo obične, svakodnevne ljude koje srećemo bilo gdje oko nas. Nismo imali namjeru da to budu prelijepi ljudi, već sasvim obični, iznad 40 godina. Odnosno, što stariji to bolje. Posebno nam je drago što smo uspjeli da ostvarimo dobru saradnju sa Domom starih u Risnu, koji su nam izašli u susret, pa će neki od njihovih korisnika učestvovati u našem filmu – rekla je Koprivica.
Snimanje će se odvijati u luštičkim selima u periodu 5. do 31. maja. Tokom rada na filmu statistima će biti obezbijeđeni prevoz, dnevnica i obrok.
Ekipa od 5. maja ulazi u snimanje filma, radiće vrijedno i marljivo. Scenario je izmjenjen samo onoliko koliko je to i normano u ovoj fazi, a priča ostaje ista.
– Imamo malo snimajućih dana, zbog finansija, tako da je malo prostora za improvizacije. Potraga za novcem je trajala i traje još uvijek i kod nas se ona nikada ne završava, ali svakako da ne bismo ulazili u snimanje filma da određena sredstva nisu već obezbjeđana. No, sponzori su i dalje dobrodošli – otvorena je Staša Koprivica.
“Igla ispod praga” je priča o seoskom svešteniku koji nakon što se suprotstavi velikoj prodaji zemljišta, ulazi u sukob sa stanovnicima svoje parohije. Film je inspirisan stvarnim događajima, anegdotama i ljudima sa Luštice.
Marinovićev scenario za ovaj film osvojio je krajem ljeta nagradu Living pictures service na Cinelink marketu 20. Sarajevo film festivala, kao i drugu nagradu na prestižnom internacionalnom takmičenju Jerusalem Film Lab-a, pod pokroviteljstvom Izraelskog filmskog fonda i Filmske škole Sema Špigela.
Scenario za film “Igla ispod praga” je 2013. godine osvojio prvu nagradu na crnogorskom nacionalnom filmskom konkursu, a 2014. godine je pobijedio na manjinskom konkursu Filmskog Centra Srbije.
Kompanija „Luštica Divelopment AD”, koja gradi kompleks „Luštica bej”, potpisala je ugovor sa crnogorskim rediteljem i scenaristom Ivanom Marinovićem o sponzorstvu za snimanje filma „Igla ispod praga” (The Black Pin”). Ugovor je vrijedan 25 hiljada eura, od čega je produkciji već uplaćeno pet hiljada. Filmski centar Srbije opredjelio je 50.000 za sufinansiranje filma “Igla ispod praga”, dok je na konkursu Ministarstva kulture Crne Gore Marinović dobio 120.000 eura za scenario.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code