Katanac i na zgradu OŠ Milan Vuković na Savini

Katanac i na zgradu OŠ Milan Vuković na Savini

10864
26
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_hn_objekti_osnovna_skola_milan_vukovicPoslije vrtića JPU “Naša radost” na Savini, koji je u aprilu odlukom Ministarstva zatvoren zbog urušavanja konstrukcije, a time i ugrožene bezbjednosti 362-oje mališana, slična sudbina očekuje i OŠ Milan Vuković, sa preko 700 đaka, u neposrednoj blizini.

Vlada Crne Gore je prihvatila  informaciju o stanju u ovim dvijema obrazovnim ustanovama u Herceg Novom i s obzirom na nalaz Građevinskog fakulteta Ministarstvo prosvjete će biti u obavezi da od 1. septembra 2016. godine obustavi izvođenje nastave u objektu  škole na Savini. Stoga će biti neophodno da se učenici i kolektiv izmjeste u druge osnovne škole u Opštini Herceg Novi, navedeno je u informaciji resornog Ministarstva. Takođe će biti neophodno obezbijediti prevoz ovim učenicima, kao i zaposlenima.

Picerija i restoran

Radi što bržeg rješavanja problema koji će nastati prekidom rada OŠ „Milan Vuković“ neophodno je u što kraćem roku pristupiti izradi tehničke dokumentacije i izvođenju radova na rekonstrukciji objekta područne ustanove OŠ „Milan Vuković“ – Zadužbine porodica Bošković – Đurović – Laketić, površine 900 m2. Ministarstvo prosvjete rekonstrukciju ovog objekta već je predložilo u Kapitalnom budžetu za 2017. godinu. Ovaj objekat će nastaviti da se koristi i nakon rekonstrukcije JU OŠ „Milan Vuković“ zbog velikog broja učenika i prebukiranosti kapaciteta u Opštini Herceg Novi.

Zbog hitnosti posla biće  primjenjen čl.25 Zakona o javnim nabavkama koji predviđa mogućnost sprovođenja pregovaračkog postupka bez prethodnog objavljivanja poziva za javno nadmetanje.

Procijenjena vrijednost izrade i revizije tehničke dokumentacije koja uključuje i neophodna geomehanička istraživanja je 80.000 eura.

Zaduženo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma – Direkcija javnih radova da, iz ušteda na programu 821 – Izgradnja i rekonstrukcija objekata obrazovanja i nauke, po skraćenim procedurama sprovede postupke javnih nabavki i realizuje aktivnosti na odabiru: obrađivača i revidenta Glavnog projekta sanacije klizišta za objekat JPU „Naša radost”na Savini, u iznosu do 25.000 eura, kao i izvođača radova i nadzora na sanaciji klizišta na tom  objektu, u iznosu do 400.000 €.

Ovo Ministarstvo treba i da odredi obrađivača i revidenta Glavnog projekta sanacije klizišta, sa neophodnim geomehaničkim istraživanjima za objekat JU OŠ “Milan Vuković” na Savini, u iznosu do 45.000 eura, obrađivača i revidenta Glavnog projekta sanacije objekta JU OŠ “Milan Vuković” na Savini, u iznosu do 35.000,00 eura, obrađivača i revidenta Glavnog projekta rekonstrukcije područne ustanove OŠ “Milan Vuković” – Zadužbina porodica Bošković – Đurović – Laketić, u iznosu do 30.000 eura.

Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Direkcijom javnih radova nakon završetka izrade projekata informisaće Vladu o visini potrebnih sredstava za sanaciju i rekonstrukciju klizišta na Savini i objekta Zadužbina porodica Bošković – Đurović – Laketić, sa predlogom daljih aktivnosti.

Nakon svega za Opštinu Herceg Novi ostaje golemo pitanje – gdje će od jeseni biti smješteno preko 700 osnovaca sa Savine? Tim prije ako se zna da je OŠ Dašo Pavičić na Toploj godinama prebukirana, te da je konačno krenula procedura za lokaciju i gradnju nove  školu u Igalu.

Zato će ostale dvije osnovne škole, u Zelenici Ilija Kišić i Orjenski bataljon u Bijeloj, vjerovatno morati da se pripreme  za dolazak đaka sa Savine.

26 Komentari

 1. Ko su Meksikanci?????Sta uradiste od Savine bice to dobra rusevina a sada je smetliste ubrzo rusevina ha ha ha gde ste opstinari dz li vidite sta vam se radi u gradu Cemu vam sluzi Urbanizam a ustvari Drzava treba da se pita ko i sta radi u njoj uzas trotoara nema na Savini na ulici su vam objekti a pesaci rucnu pa na ulicu ko prezivi pricace
  0  0
 2. ZBOG NELEGALNE I NESTRUCNE IZGRADNJE STAMBENIH OBJEKATA ISPOD SKOLE NA SAVINI. GDE JE KRENULO KLIZISTE JOS U IZGRADNJI OBJEKATA I NIKO OD NADLEZNIH ORGANA NIJE REAGOVAO!!! I NIKOGA NIJE INTERESOVALO DA LI SU UGROZENI OBJEKTI IZNAD!!! PA ZASTO SE ONDA SADA PITATE GDE CE VASA DECA I ZAPOSLENI SKOLE!
  0  0
 3. Sada se pitaju roditelji gde ce njihova deca u skolu pitajte Dejana Mandica zasto je dozvolio da se Savina ugrozi kako je uopste mogao da podrzi protivzakonitu gradnju objekata ispod O S Milan Vukovic i time ugrozi generacije dece i pokolenja
  0  0
 4. Klizanje terena OS “Milan Vukovic”izazvano je izgradnjom objekata ,ispod skole,u posljednjih par godina.
  Ko je i kako gradio?Ko je izdavao dozvole?Kad ce se stati na kraj bahatosti?
  0  0
 5. Pogledajte sta se izgradilo ispod skole za poslednjih par godina kakve su im gradj dozvole i sta se dogadjalo na terenu u vreme izgradnje ta dva objekta teren je krenuo i niko nije reagovao ni grad ni drzava i pitaju se zasto je ugrozena skola od bahatog ponasanja Urbanizma Opstine i izvodjaca gr radova i vlasnika parcela do te mere bahatosti da je teren kliznuo a da to nikoga nije dotaklo
  0  0
 6. Da nije mlko ona gradjevina poviše vrtića koje nema u DUP-u a Dejo je dao dozvolu ubrzala strvar i kod vrtića,i kod škole! to niko ne smije ni da pomene!
  0  0
 7. Na žalost da ovoliliko đaka u Herceg Novom nema ni jednu jedinu školu po propisanim standardima niti većinu njihovih nastavnika, ali zato od djece traže i više nego im pruže. Samo me čudu od ovih,,velikih”političara da se neko nije sjetio da napravi novu školu ,ili treba čekati da se uruši .Toliko o brizi za buduće naraštaje, za ,,pohvalu” ili sramotu grada i države. Katanac bi trebalo staviti na vašu politiku i vaše plate pa bi možda bilo drugačije.
  0  0
 8. Nesto je ovdje nejasno, sanacija skole u Srbinu, ovo pisu notorne saljivdzije, ma pogledajte na brzinu tu totalnu rusevinu, nazalost zaduzbinu, samo rasciscavanje terena bi kostalo sumu da glava zaboli, to je vec desetine godina ruglo , ili obraz grada, kako ko voli.
  0  0
 9. SRBINA
  Priije pola vijeka pohađao sam OŠ Milan Viković u Srbini.I tada se nastava odvijala u vrlo teškim uslovima,ali zahvaljujući velikim naporima nastavnika i domara nastava je bila kvalitetna i uspješna.
  Ložili smo furune,a na najmanju kišu,lavorima i kantama smo skupljali vodu ispod krova.
  Ne znam kakve su to bajke o zgradi staroj min. 150 godina do koje vodi usak i preopterećen put,bolje reći staza.
  I na onom “bulevaru” gdje se sada nalazi škola ujutro se napravi saobraćajni haos raznovrsnim terencima i inim limuzinama
  0  0
 10. O kojoj vi školi u Srbini pričate, urusena stara zgrada od koje su ostali samo vanjski zidovi, a pošto mi prozor gleda na taj odavno urušeni objekat ne mogu a da se ne zapitam? Da li je iko došao na lice mjesta da vidi kako to izgleda?Ona je jedino za rušenje kakva crna adaptacija.No pošto je ovo grad čuda ne bi me čudilo i da se zatvori i srednjoskolski centar.Betona, zgradurina sklapanih na brzinu koliko te volja,školu napraviti to nam dođe kao balast
  0  0
 11. Hahahaha sada ce svi u ,,Iliju Kisic” 100% ali samo da znate da je nasa skola gora od OS “Milan Vukovic”…niti imamo normalan WC niti dovoljno ucionica…shvatam za prvi pomoc ali vala mozete napraviti novu skolu…Inace svi govore da je nasa skola najgora…e pa,grdno se varate 🙂 ako ovde dodjete u nadi da ce vam sve ocjene biti poklonjene I date na lijepe oci mozete vec da se pozdravite sa OS ,,ilija Kisic”…mislim da je Milan Vukovic u najboljem stanju od sve cetiri skole 😀
  0  0
 12. Svi mjestani su znali da je tu kliziste i kad se skola gradila ali ih niko nije fermao. Skola u Srbini je premala, nema fiskulturnu salu i tesko odgovara standardima 21. vijeka sve i da se obnovi. Ali mi smo daleko od 21.og vijeka…
  0  0
 13. Ova država je pacijent koji odumire , a dežurni ljekari mjesto odstranjenja bolesnog tkiva , rade kozmetičke promjene u dobavljanju djelova tjela ( palmon bay, spa, lighthouse, azmonti, porto ovaj porto onaj) Problem je što su upravo ti ” Ljekari ” zahvaćeni virusom koji napada slobodan duh i razmišljanje svojom glavom, pa u vidu kredita uz kozmetičke djelove tjela nabavljaju i ljekove koji će produljiti život pacijentu koji se nalazi u komi ,čija je unutrašnjost trula. E pa dragi moji ako je jedan RICH BAY , PALMON BAY I OSTALA COPY PASTE kozmetika važnija od OBRAZOVANJA ;SLOBODE I ZNANJA vaše djece vi u oktobru posjetite vaša birališta i zaokružite istog doktora koji će pacijenta držati u stanju kome u kom se nalazi bar 20 godina. Sloboda uma , duha ,kritička svijest i zdravo razmišljanje vaše DJECE , i mjesta na kojima se te stvari GRADE —–NEMAJU CJENU . NE BUDITE ROBOVI poltronskog sistema budite slobodni i napravićemo stotine škola
  0  0
 14. Evo kako moze u Kotoru i Tivtu Kolektor i preciscavanje vode da se izgradi za 16 mjeseci od polaganja kamena temeljca, izgradile su ga njemačka kompanija „WTE“ i njen lokalni podizvođač „Bemax“. Izgradnja se finansirala kreditom njemačke KfW banke koga će u omjeru 52:48 posto vraćati opštine Tivat, odnosno Kotor.Tako je to kad radi “Svabo” a kako je kad rada Turci -u stvari ko zana ko onda imamo sto imamo u HN!
  0  0
 15. Dobro je pocelo; ugasen festival,ugasena regata,zatvoren vrtic,zatvorena skola-kolektor probali i vidli da neradi a da da nebude sve tako crno imamo nove kante za smece!Ispasce da ovi nemogu okrecit ono sto su im ovi prije ostavili!
  0  0
 16. Kazu da Daso Pavicic za narednu godinu ima skoro 1300 ucenika i jos uvijek ne priznaju da su pretrpani. Ja bi bar polovinu djaka iz Milan Vukovic prebacila na Toplu. I ovako je kvalitet skolstva nikakav, pa bar nek se sva djeca druze bez trauma dugog putovanja do skole.
  0  0
 17. Nije ovo prvi put! 89′ il 90′ se išlo u školski centar u dvije smjene zbog istog razloga, klizanja terena kod osnovne škole kad je i sala za fiskluturu postala neupotrbljiva
  0  0
 18. Kada bi se poštovali svi propisi i struka bili bismo svi začuđeni što bi se sve zatvorilo,ali psssst….nije škola važna,zato je i treba prvu zatvoriti.
  0  0
 19. E sada da vidimo ko je gradoo i kako na savini u zadnjih nekoliko godina, ko je izdao dozvole i uslove i je li to izazvalo kliziste i stetu.
  0  0
 20. Odavno se zna da je OS” Milan Vukovic” u losem stanju kao sto se zna da se krpljenjem nista ne postize. Tu skolu treba srusit do temelja pa tek nakon sanacije terena sipovima gradit novu. U medjuvremenu je vec trebalo sanirat skolu u Srbini ali niko o tome neisli, a trebalo bi.
  0  0

Ostavite komentar

*

code