Katarina Lučić treća reprezentativka iz “Primorja”

Katarina Lučić treća reprezentativka iz “Primorja”

2105
2
Podijeli

Katarina Lučić žkk PrimorjeNakon što su Nataša Radović i Klaudija Baćović ušle u uži izbor U20 reprezentacije Crne Gore za Evropsko prvenstvo, ovih dana im se u reprezentativnim selekcijama pridružila i talentovana kadetkinja ŽKK “Primorja”, Katarina Lučić. Poslije poziva na pripreme kadetske reprezentacije izborila je i mjesto među 12 najboljih kadetkinja Crne Gore i sa selektorkom Milatović i reprezentacijom putuje ovih dana u Mađarsku, na takmičenje.
Radović je već odavno članica kadetske reprezentacije i pridružiće se u Mađarskoj ostatku ekipe, nakon tridesetodnevnih priprema na Cetinju sa juniorskom reprezentacijom.
Među 12 najboljih kadetkinja Crne Gore, Lučić se kvalifikovala kao najtalentovanija mlada igračica na centarskoj poziciji. Ovim uspjehom Katarina se pridružila Klaudiji Baćović koja na centarskoj poziciji već brani boje Crne Gore na Evropskom prvenstvu U20.
– Svi mi iz “Primorja” smo jako ponosni na naše reprezentativke. Nije se dugo dogodilo da jedan Klub u mlađim kategorijama ostvari ovakve rezultate i da ih prepoznaju iz samog vrha crnogorske košarke. Veliki doprinos našem uspjehu u protekloj takmičarskoj sezoni,  te odabiru naših igračica za reprezentativne selekcije, dao je Košarkaški Savez Crne Gore. Pored Opštine Herceg Novi, koja je naš najjači oslonac i podrška u gradu,  za pohvalu je i nesebična podrška Saveza koji je na pravi način prepoznao i podržao naš predani rad i ciljeve – izjavila je za naš portal direktorica ŽKK “Primorje”, Željka Ratković.
U ovom klubu, uz tri reprezentativke: Radović, Baćović i Katarinu Lučić, u najskorije vrijeme očekuju i pozive za igračice Jovanu Đurišić, Zoranu Lučić i Martinu Milošević.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code