Katić apelovao za pomoć američkoj ambasadi pri privatizaciji Instituta

Katić apelovao za pomoć američkoj ambasadi pri privatizaciji Instituta

5
Podijeli

Herceg Novi jedan je od najljepših gradova Crne Gore i svojevrsni “skriveni dragulj”, ocijenila je američka ambasadorka, Margaret Ann Uyehara, koju su ugostili predsjednik Opštine, Stevan Katić, predsjednik Skupštine, Miloš Bigović i potpredsjednica Opštine, Danijela Đurović.

Uyehara smatra da je dobro što je lokalna vlast brzo prepoznala ključne probleme i počela sa njihovim rješavanjem. Saglasna je sa tim da su projekat prerade otpadnih voda i funkcionisanje Bolnice u Meljinama ključni za dalji razvoj turizma u ovom gradu.

Picerija i restoran

Predsjednik Opštine, Stevan Katić je ambasadorku Uyeharu informisao o tekućim poslovima u hercegnovskoj opštini, ali i o naslijeđenim problemima i planovima za njihovo rješavanje. Katić je apelovao na američku ambasadu da, ukoliko se država odluči na raspisivanje petog tendera za privatizaciju Instituta Dr Simo Milošević, a uzimajući u obzir neuspjeh ostalih privatizacionih procesa u našem gradu, pruži pomoć i podršku kako bi se zaštitili interesi grada i samog Instituta.

Infrastrukturni projekti i ekonomski oporavak grada su prioritetni zadaci ove vlasti, poručio je Katić, uz ocjenu da se među najvažnijim pitanjima nalazi i projekat nove autobuske stanice, uređenje Šetališta Pet Danica, ali i nedostatak parking prostora u ljetnjim mjesecima.

Ambasadorka Uyehara se nada da će Herceg Novi podržati američke kompanije koje budu zainteresovane za ulaganje u privredu našeg grada, jer su to kompanije koje, kako je kazala, imaju razvijen „know how“ segment poslovanja, bez korupcije, sa čistim računom.

Iz rukovodstva Opštine Herceg Novi su poručili da su vrata grada otvorena za kredibilne kompanije iz Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

5 Komentari

 1. Kako se predsjednik i podpredsjednica služe Engleskim jezikom? Bilo bi lijepo znati? Biće tuc muc.

  PS:Bigovicu na ovakav sastanak se sako obuce koliko god vruće bilo, a dako je kabinet klimatizovan.

  17
  7
  • Lijepo je biti esteta, ali smatram da si iznad svega zajedljiva osoba, ne valja ti to, ako nista, ono zbog bora, zao mi je sto cu te razocarati, odlicno se sluze!!!

   4
   2
 2. Ali “ameri” ne mogu zaobici Podgoricu,a tamo se kroji kapa i odredjuje kome koliko prije sklopljenoga posla.To je vec vidjeno nazalost!
  Institut je bio i jeste vrhunska rehabilitaciona ustanova,ali to se malo cijeni,vazne su “keke”.Zato nam sve i ide kako ide,moral,a pogotovo poslovni je pluskvamperfekt za vladajuce u Podgorici.
  Imamo sve,klimu,more,blato,mineralnu vodu,ostalo je jos strucnih ljudi i pogotovo postenih,to je bogatstvo Herceg-Novoga!!! Ali to nekima smeta,a znamo kome.Po njima sve treba betonizirati,prodati u bescenje,posjeci drvece,napraviti krnevala od grada i lokalno stanovnistvo pretvoriti u robove privatnika.

  20
  2
 3. Veliki iskorak u buducem radu nove vlasti… Jedno je sigurno-nema korupcije, pljacke i maltretiranja radnika dje Ameri rade.
  Bilo bi to najbolje rjesenje za radnike Instituta a i ostalih propalih preduzeca.

  25
  3

Ostavite komentar

*

code