Katić: Pod kontrolom nekoliko požara na Luštici, pristiže pomoć, iz vazduha i...

Katić: Pod kontrolom nekoliko požara na Luštici, pristiže pomoć, iz vazduha i sa kopna

4397
5
Podijeli

Stanje na Luštici, gdje je i dalje aktivno nekoliko požara, trenutno je pod kontrolom, situacija je nešto mirnija u odnosu na jutros i prve sate popodneva, ali opasnost je i dalje prisutna, kazao je Radiju Jadran, predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić. Ono što je najvažnije, za sada, nema ugroženih ljudi niti kuća, a vjetar se stišava.

Vatrogasci trenutno gase na lokaciji Ponta Veslo, gdje je situacija dosta mirnija. Prema njegovim riječima, avijacija Direktorata za vanredne situacije pokriva trenutno požarište na Solilima, jer je i tamo aktivan veliki požar. Put na Luštici je u blokadi i ne zna se kada će saobraćaj biti normalizovan, dodao je Katić:

Picerija i restoran

“Okolina sela Begovići ka Ponti Veslo i dalje je alarmantna. Maksimalni napori se ulažu da požar ne krene ka Mirištu i Žanjicama, kao ni prema Rosama, gdje je požar konačno lokalizovan. Obala Đuraševića i Bigova i dalje su kritični. Za sada struje ima na čitavoj Luštici, koja je puštena negdje prije sat i po”, dodao je Katić

Vatrogsaci iz Boke, kojima su se pridruižili iz Budve, sa sjevera, su na izmaku snaga.

– Ovim ljudima se u najmanju ruku mora čestitati i zahvaliti na svemu. Izmučeni su, neispavani, ali u pomoć svako malo pristiže dosta građana koji su se odazvali našim apelima. Iz Novoga je već koliko znam stiglo 40-ak ljudi, ali zaista dolaze dosta njih i sa svake strane, jer pomoć je i dalje prijeko potrebna”, kaže Katić.

On je još jednom apelovao na sve ljude dobre volje, ako mogu i žele, da se priključe akciji na Luštici, ili pomognu na neki drugi način.

5 Komentari

 1. Minja:Tebi je izgleda politika u prvome planu.Braniš ih kao da su ti najrođenji.Ja sam išao da gasim požar za razliku od pojedinih koji su došli tamo da se slikaju.
  0  1
  • Da u pravu ste da ih branim…jer su mi mnogi prijatelji i znam da isto kao i Vi aktivno vec danima ucestvuju u gasenju pozara.Upravo zato i ne razumem Vas komentar koji zapravo ima cisto politicku konotaciju.Pozdrav
   1   0
 2. Ne brinite za Novsku Listu..umesto slikanja oni su tamo gde je potrebno kao i svi dobrovoljci iz Herceg Novog!!!Svaka cast svima koji ucestvuju u gasenju!!!@Zelenika-Kuti nije Novska lista niti ova vlast ucestvovala u prodaji kanadera i unistavanju grada!!Sram Vas bilo tih komentara…valjda ovaj jad sto zadesi Boku treba ljude da ujedini..manite se politike
  1  1
 3. Bolje da su uzeli dikelu ili kakvu graničnu pa se razmahali sa ostalim vatrogasci ma i građanima nego kao ,,gospoda”posmatrači čekaju kamere
  1  2
 4. Za Katića sve riječi pohvale.A gde su one boleće lokal patriote iz Novske Liste?Što oni ne gase požar? Mora da su se malo više zapili.
  1  2

Ostavite komentar

*

code