KATURIĆI NA PRIJEMU U OPŠTINI

KATURIĆI NA PRIJEMU U OPŠTINI

157
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Poznate filateliste, Jelisavetu i Toma Katurića, primila je predsjednica opštine Nataša Aćimović nakon ovogodišnjih uspjeha na svjetskim izložbama.

Razgovarano je i o mogućnostima organizovanja nacionalne izložbe.
Jelisaveta je bila nacionalna komesarka Crne Gore na filatelističkoj izložbi “Singapore 2015”, od 14. do 19. avgusta. Katurići su na toj izložbi osvojili nagrade za tri kolekcije: “Pisma bokeljskih pomoraca sa i ka jedrenjacima 1830-1890” vlasnika Đorđa Katurića, “Okupacija Crne Gore i Boke Kotorske 1941-1945” i “Pošta austrougarskih mornara 1914-1918” vlasnika Toma Katurića. Četvrta je bila nagrada za obavljanje dužnosti nacionalnog komesara.
Od 2006. kada je osvojio prvu zlatnu medalju za nezavisnu Crnu Goru, Tomo Katurić je, kako je kazao, sa svjetskih takmičenja donio 11 medalja. Prošle godine u Seulu, gdje je bio član desetočlanog žirija i nacionalni komesar, dobio je priznanje kao počasni izlagač i tim povodom je štampana markica sa njegovim likom. Krovna filatelistička organizacija FIPA ima 92 zemlje članice, a takmiči se 80 zemalja.
Katurići smatraju da bi Crna Gora i naš grad bili dobri domaćini izložbe koja bi mogla biti organizovana već za naredni Praznik mimoze. Na izložbi bi učestvovali filatelisti iz regiona, ali i iz Italije i Austrije (gdje je štampana prva poštanska markica sa likom kralja Nikole). Izložba bi bila dobra prilika za promociju grada, i filatelizma na ovim prostorima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code