Katurići opet sa zlatom sa izložbe „Notos 2015“ u Atini

Katurići opet sa zlatom sa izložbe „Notos 2015“ u Atini

882
8
Podijeli

Na evropskoj filatelističkoj izložbi „Notos 2015“ u Atini, od 12. do 16. novembra porodica Katurić iz Kamenara izlagala je sa 600 učesnika iz 36 zemalja, sa literaturom na 1200 vitrina.
tomo katuric izlozba atinaIako je po troškovima bila skromna izložba, nije po značaju, kaže kolekcionar iz Kamenara, Tomo Katurić, čija je familija predstvljala Crnu Goru sa četiri kolekcije i umjesto zlatnih medalja dobila odgovarajuće sertifikate-diplome.
tomo katuric izlozba atina 2– Predstavili smo se sa kolekcijama:“Poštanska istorija Boke 1809-1875“, na 8 vetrina i dobili smo zlatnu medalju. Tu su i „Pisma bokeljskih pomoraca 1830-1890“, takođe na 8 vitrina i dobili smo pozlaćenu medalju-vermej, zatim „Okupacija Crne Gore i Boke 1941-1045“ na pet vetrina-pozlaćena medalja-vermej i „Pošta austrougarskih mornara 1914-1918“ na jednoj vetrini dobila je srebrnu medalju“ – priča Katurić.
Pored „Palmaresa“ svečana dodjela grand prix-a i diploma počela je minutom ćutanja za žrtve terorizima u Francuskoj, a na kraju izložbe održan je i kongres evropske filatelističke organizacije FEPA, kojim je predsjedavo Ramon Moreno iz Španije.
Na sve izložbe mnoge filatelističke federacije donose poklone, pa je i Tomo Katurić ovoga puta poklonio tanjir sa ornamentima Crne Gore, u ime crnogorskog saveza.
tomo katuric izlozba atina 3Bila je to prilika i za posjetu Akropolju i drugim znamenitostima Atine, kao i Georgiosu Dolianitisu, direktoru privatnog univerziteta i najpoznatijem filatelisti Olimpijskih igara. Njegova donacija Muzeju predstvlja dokumente o počecima Olimpijade do danas.
Katurić, koji je predsjednik Filatelističkog saveza Crne Gore, najavio je učešće naših filatelista na izložbama naredne godine: “Balkan fila“ od 5.d0 9.maja u Tirani, krajem maja velika svjetska izložba u Njujorku i u septembru u Taipei na Tajvanu. Otkazao je decembarsku izložbu u Monaku, čiji je pokrovitelj princ Albert II, zbog situacije nakon terorističkog napada u Parizu.

8 Komentari

 1. Hvala obitelji Katuric sto pomorce nase Boke Kotorske kroz vjekove predstavlja svijetu i Evropi na najljepsi i najkulturniji nacin,posebno pismenost bokelja.Starom kapetanu zelimo dobro zdravlje jos dugo godina i da nas i dalje predstavlja svijetu onako kako su nasi stari zasluzili
  0  0
 2. Kao stara porodica Boke Kotorske ponosni smo sto u nasem malom mjestu Kamenari zivi i stvara nas Tomo.Molimo ga da i u Kamenarima pokaze kolekcije koje svijet iEvropa priznaju.Dragi nas Tomo,dobro zdravlje i jos dugi niz godina predstavljaj svijetu odakle dolaziz.
  0  0
 3. Gospodinu Katuricu sam licno cestitaso evropski uspjeh u Atini,a to radim i preko uglednog i slusanog radia “JADRAN”.Pitanje:Zasto TV NOVI ne spomene i prikaze svijetske i evropske usjehe naseg postovanog i uvazenog sugradjanina.Mozda gospodin Katuric nezna liturgiju?
  0  0
 4. Najlepše čestitke dragom prijatelju Tomi Katuriću! I ovog puta predstavio je Crnu Goru u “pravom svetlu” i dokazao da je najznačajniji “ambasador” Crne Gore. Pozdravi za dragog Tomu i njegovu porodicu.
  0  0

Ostavite komentar

*

code