Katuriću još dva zlata u Njujorku

Katuriću još dva zlata u Njujorku

2090
7
Podijeli

tomo katuric press 090616Istaknuti i višenagrađivani crnogorski filatelista, Tomo Katurić, ovjenčan je sa još dva zlata za dvije vrijedne kolekcije poštanskih maraka, na Svjetskoj filatelističkoj izložbi „World stamp show 2016.“, koja je od 28. maja do 4. juna održana u Njujorku.

Katurić je osvojio zlato za Poštansku istoriju Boke 1809 -1875 i Veliki vermej – veliku pozlatu za Pisma bokeljskih pomoraca 1830.-1890.

Picerija i restoran

Izložba koja je organizovana u prestižnom hotelu „Jevitc center“ okupila je 900 izlagača iz 85 zemalja od 92 članice FIPE, koji su izlagali na 4.225 vitrina.

Pored kolekcije poštanskih maraka, Katurić je u Njujork odnio i 3 kg materijala i prospekata Turističke organizacije Herceg Novi, koje je podijelio uglednim ljudima, jer: „Prevelik sam zaljubljenik Boke – nevjeste Jadrana“, obrazložio je Katurić na konferenciji za novinare:

tomo katuric press 090616 2„Kolekcije su pogledali naši ambasadori Željko Perović iz Herceg Novog i Zoran Janković iz Tivta, koji su mojoj supruzi Jelisaveti i meni upriličili srdačan prijem u Konzulatu Crne Gore u Nju Jorku. Nezaboravna ostaje Tifani večera u čuvenom Njujorker hotelu, koju su pripremili APS ( Američka filatelistučka asocijacija) i Kraljevski klub iz Monaka. Večera je bila donatorska, a iz poštovanja prema filateliji Crne Gore, imali smo gratis pozivnice“, istakao je Katurić.

Iz SAD se kako je dodao vratio prepun predivnih utisaka, nakon obilaska statue Slobode i otoka Elis, a osobito nakon obilaska tamošnjeg muzeja, kojeg izmeđuostalog krasi  crnogorska nacionala nošnja i predmeti koje je u Ameriku donijela i donirala porodica Radulović, zaključio je Katurić.

7 Komentari

 1. Dragi prijatelju Tomo,bili smo zajedno na tri broda Dabinovica i poznajem te kao najkulturnijeg
  pomorca ove kompanije.Znao sam sto spremas da pokazes svijetu.San si pretvorio u javu.Cestitke od mrne i moje obitelji.Zelim ti dobro zdravlje i jos svijetskih priznanja.Cestitam
  i nasim ambasadorima koji su te na bokeski nacin ugostili.
  0  0
 2. Cestitke.Svaka cast kapetane za reklamiranje nase kulture i posebno pomorstva iz IX vijeka
  sirom svijeta.Hvala ambasadorima iz Boke Kotorske koji su Vam napravili prijem u NJujorku.
  0  0
 3. Sve cestitke za naseg mjestanina Toma na kog smo ponosni,jer sirom svijeta predstavlja Boku i njenu kulturu.Sad ste Tomo,preuzeli brigu o Kamenarima u mjesnoj zajednici,pa Vas molimo da izlozbu napravite u dom kulture “Petar Mandic”.Jos jednom sve cestitke.
  0  0
 4. Mi smo znali da će “Tvoj kvalitet” i ozbiljnost posla kojim se bavite Ti Tvoja porodica “doneti” zlato iz Njujorka. I sa nestrpljenjem smo čekali izveštaj iz Njujorka.
  Upućujemo Tebi i Tvojoj porodici čestitke i najlepše želje za dobro zdravlje i sledeće uspehe. Puno vas sve pozdravljamo, do skorog viđenja!
  0  0
 5. Ovako nesto lijepo i kulturno moze nam samo priustiti gospar Tomo.Puno Vas cijenim sa svojom obitelji,Zelimo Vam dobro zdravlje i jos svijetskih priznanja.
  0  0
 6. Gos, Katuriću svaka čast.
  Vaš ugostiteljsi objekat bi trebao da bude mjesto posjete stranih turista kao istorijska kafana u Crnoj Gori.
  Takav objekat bi u okviru posjete Optini Herceg Novom trebalo da bude mjesto in.
  0  0

Ostavite komentar

*

code