KAZNE OD 30 DO 250 EURA ZA ODLAGANJE ZELENOG OTPADA UZ KONTEJNERE

KAZNE OD 30 DO 250 EURA ZA ODLAGANJE ZELENOG OTPADA UZ KONTEJNERE

150
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Odlaganje zelenog otpada u Herceg Novom na javnim površinama, pored kontejnera, kako je to do skora bila praksa, više nije moguće, zbog veoma oštre kaznene politike.

U ovo se danas uvjerio naš sugrađanin koji je čisteći svoju baštu, po navici, jedna puna kolica zelenila htio da ostavi upravo pored kontejnera.
Na njegovo čuđenje u tome su ga, kako nam je rekao, spriječila dva komunalna policajca, rekavši da to ne smije uraditi.
– Dvorište ste morali da očistite do 1. juna i do tada da u njemu spalite zelenilo, jer od tada počinje zabrana loženja na otvorenom – pojasnili su oni.
Kako se u velikim đardinima u Igalu kojih je dosta, posao na njihovom održavanju mora obavljati i poslije 1. juna, iz Komunalne policije objašnjavaju da se o odvozu zelenila tokom narednih mjeseci dok je zabrana o loženju na snazi, dogovaraju sa Stambeno komunalnim preduzećem.
– Ako to građanin mora da radi sada, nek pozove Stambeno i sa njima se dogovori kada da dođu do njegovog dvorišta gdje će pokupiti zelenilo. Za jedna ili nekoliko kolica oni sigurno neće naplatiti 30 eura, kolika je cijena za pun kamion – kazali su komunalci.
Ovo nam je potvrdio i v.d. direktor Stambeno komunalnog, Branko Božović rekavši da ih građani zaista mogu pozvati za dogovor.
Najbitnije je da zaživi ta navika, da se ne odlaže zeleni otpad pored kontejnera, jer to stvara problem i ruži sliku grada – kazao je on.
Kaznena polika je veoma oštra pa se odlaganje zelenila pored kontejnera kažnjava sa 30 do 250 eura.
Iz komunalne policije priznaju sa praksa odlaganja zelenog otpda na javnim površinama bila česta, a zimi i prećutno odobravana. Sada je tome kraj i postoji zabrana.
Predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluka kojima se propisiju novčane kazne za prekršaje usvojen je na 7. redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi. U Odluci o održavanju i proširenju zelenih površina, dodato je poglavlje o kaznenim odredbama, kojima se propisuju kazne ukoliko se prilikom održavanja zelenih površina, zeleni otpad deponuje u kontejnere i oko njih.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code