KILIBARDA STVARA POZORIŠTE – ISPRED I IZA SCENE

KILIBARDA STVARA POZORIŠTE – ISPRED I IZA SCENE

156
0
Podijeli

U galeriji Sju Rajder večeras će biti otvorena izložba fotokolaža Vojislava Voja Kilibarde, “STVARAM POZORIŠTE – ISPRED I IZA SCENE” kojom je magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, u klasi profesora Marka Musovića.

Izložba je rezltat njegove decenijske saradnje sa Hercegnovskim pozorištem – posveta gradskom teatru – kreativnom timu koji okuplja, dramskim umjetnicima sa kojima ostvaruje saradnju, glumcima i publici. Kilibardinu osmu samostalnu izložbu u kojoj je pedesetak radova otvoriće istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković, jedna od autorki čak 14 tekstova koje su za obiman katalog pisali osim istoričara umjetnosti i profesori, producenati, dramski pisci, reditelji, novinari i galeristi.
Odabrane odlomke iz tih tekstova čitaće glumice Hercegnovskog pozorišta Dragana Vlaović i Branka Knežević. Sa ovom izložbom Hercegnovsko pozorište učestvovaće na ovogodišnjem Sterijinom pozorju na kome će predsatviti i svoju izdavačku djelatnost.
Vojislav Vojo Kilibarda – rođen je 1978. godine u Boki. Nakon osnovne škole u Herceg Novom, završio je Srednju umjetničku „Petar Lubarda” na Cetinju. Diplomirao je i magistrirao na ALU u Trebinju, u klasi profesora Marka Musovića. Imao je osam samostalnih i učestvovao na više kolektivnih izložbi. Radi kao urednik likovnih programa i dizajner u JUK Herceg fest.
Izložba “STVARAM POZORIŠTE – ISPRED I IZA SCENE” biće otvorena u 19 časova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code