Kinezi bi da grade i most na Verigama

Kinezi bi da grade i most na Verigama

2616
5
Podijeli

Pogled na Verige i TivatNakon što su premijer Milo Đukanović, ministar saobraćaja Ivan Brajović i izvršni direktor kineske građevinske kompanije CCCC  Li Ćingvei, čija kćerka kompanija gradi prvu dionicu autoputa obišli gradilište, Kinezi su kazali da ne žele samo da grade 40 kilometara prve dionice budućeg crnogorskog autoputa od Smokovca do Mateševa. Žele da ga izgrade svog do Andrijevice, ali i da grade most na Verigama:

– Nadam se da ćemo graditi i dionicu od Mateševa do Andrijevice, kao i most Verige, rekao je novinarima izvršni direktor kineske građevinske kompanije CCCC Li Ćingvei, nudeći i privatno javno partnerstvo.

Picerija i restoran

Prva dionica autoputa trebalo bi da bude završena u maju 2019. godine. Izgradnja 40 km autoputa košta  809 miliona eura, prenosi CDM.

– Sada je angažovano 1200 radnika, od čega je trećina iz Crne Gore. S obzirom na ukupnu investiciju, preko 250 miliona ostaće u Crnoj Gori, kazao je Đukanović.

5 Komentari

 1. Žalosno. Stalno ista prica. Napravite taj most vise. Pustite se vise vlasnika trajekta. Zaradili su dosta. Napravite nesto pozitivno za Boku i izolovani Herceg Novi.
  0  1
 2. Očekivali smo “ozbiljniju” priču o izgradnji mosta na Verigama prije izbora! Ovo je “slaba” priča! I kasno je došla!
  Kako se gradi most na Verigama treba pročitati u knjizi “Škrabija treća” autora Tiha Danilovića. Videćete i kada će biti izgražen!
  0  0

Ostavite komentar

*

code