Kinezi bi da grade most na Verigama

Kinezi bi da grade most na Verigama

2668
12
Podijeli

images_slike_gradovi_ko_kruzer_verigeNakon višegodišnjeg mirovanja ideje o mostu na Verigama, koji bi spajao dvije obale Bokokotorskog zaliva, iz Kine stižu vijest da bi tamošnji investitori rado gradili most.
Naime, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović i ministri saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović i turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović, sastali su se tokom samita NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Sudžou u Kini sa predstavnicima kompanije CRBC. Kao što je poznato, Vlada je sa CRBC, zaključila komercijalni ugovor o projektovanju i izgradnji prve dionice autoputa Bar-Boljare. Međutim, tu saradnja ne završava.
– Kompanija CRBC je izrazila zainteresovanost za realizaciju još nekoliko projekata u Crnoj Gori poput razvoja Luke Bar, izgradnje mosta Verige i industrijskog parka i zaobilaznice oko Budve. Crnogorska delegacija, pored pomenutih projekata, kao potencijalne oblasti za saradnju istakla je turizam i komunalnu infrastrukturu, kao i izgradnju druge dionice autoputa, saopšteno je, pored ostalog, iz Vlade Crne Gore.

12 Komentari

 1. Most neizvodljiv, trajekt im je zlatna privatno javna koka. A tunel imaginarna glupost – pausalna naklapanja bez ikakvog planskog, studioznog i finansijskog osnova. Smesno i ponizavajuce
  0  0
 2. Dajte Kinezima Krušov predlog tunela ispod Lama … pardon kumborskog tjesnaca.

  Sad bez imalo ironije i nipodaštavanja, MNOGO bolja ideja je tunel nego most. Sami most ne može da rješi probleme gužvi ako se ne napravi druga cesta sa daleko većim kapacitetom. Put od 4 trake na postojećoj magistrali do Sv. Neđelje je jako skupa investicija i ne rješava problem saobraćaja kroz Boku. Mora da se gradi potpuno nova trasa koja će izbjeći grad i bi omogućila brz prolaz od granice ka jugu a da nije auto put.
  0  0

Ostavite komentar

*

code