Kinezi oduševljeni Jadranovim trofejima

Kinezi oduševljeni Jadranovim trofejima

0
Podijeli

Delegacija kineskog grada He Jina, na čelu sa prvim čovjekom te opštine, Jianxi Zhaom i predstavnikom Ambasade Kine u Crnoj Gori, prvim sekretarom Xinsheng Wangom, u okviru posjete Herceg Novom, obišla je Bazen Jadran na Škveru.

U trofejnoj Sali Jadrana Carine delegaciju je primio predsjednik Skupštine kluba, Boro Mračević, koji je goste iz Kine upoznao sa 92 godine dugom istorijom i tradicijom vaterpola na Škveru i u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Mračević je u razgovoru sa kineskom delegacijom istakao i saradnju Jadrana Carine i vaterpolo Federacije Kine, čiji su igrači do danas boravili u Herceg Novom na pripremama. Glavnog koordinatora programa boravka kineske vaterpolo Federacije i šefa stručnog štaba svih nacionalnih selekcija Kine, Novljanina Petra Porobića gosti iz Kine vrlo dobro poznaju.

– Želimo da pomognemo vaterpolo Federaciji Kine, da postane vaterpolo sila u Aziji i u to vjerujemo. Ono što smo vidjeli prilikom boravka u Kini, vašu vrednoću, upornost i disciplinu, uz naše iskustvo, sigurno će rezultirati time – poručio je Mračević.

Gradonačelnik He Jina, Jianxi Zhao nije krio oduševljenje mnogobrojnim torfejima.

– Čuo sam da kineska reprezentacija ovdje trenira i da od vas ima dosta pomoći, zbog čega sam jako zahvalan. Drago mi je da mogu da uče od vas – kazao je on.

Mračević je na kraju posjete gradonačelniku Jianxi Zhaou uručio vaterpolo loptu sa potpisima svih igrača Jadrana Carine, kao i kapitensku zastavu, kao uspomenu.

Kada je potpisano Pismo namjere za uspostavljanje bratimljenja između dva grada u decembru prošle godine, u fokusu razgovora dvije delegacije bila je saradnja u oblasti turizma, sporta, kulture i obrazovanja, koja će se zasnivati na principu međusobnog dopunjavanja. Zbog toga je delegacija kineskog grada obišla prostorije Jadrana Carine, a u agendi je i posjeta i Sportskom centru i Institutu Igalo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code