Kiša ili sunce za kraj 49. Praznika mimoze?

Kiša ili sunce za kraj 49. Praznika mimoze?

3
Podijeli

Programi 49. Praznika mimoze ulaze u završnicu ovog vikenda, pa su pred Novljanima i gostima u glavnom programu 4 manifestacije. Njihov uspjeh dosta će zavisiti i od vremena, koje bi, ipak, trebalo da “popusti” i provedri.

Iz JUK Herceg Festa, koji je izvršni producent, za sjutra veče najavljuju još jednu pučku svečanost – Mediteransku feštu, od 19 h. Posjetioce će kod Dvorane Park i bivšeg Rudnika, zabavljati hercegnovski sastavi Duje i Castelnuovo band, High Voltage i Bayamo salsa. Tokom manifestacije na nekoliko punktova besplatno će biti služena prigana riba, suve smokve, loza, vino i pivo.

Picerija i restoran

Program se nastavlja u subotu ujutru, 24. februara, prvom trkom karića – Karotrc 2018, u organizaciji NVO Maškare. Za prvu hercegnovsku trku karića – u okviru Praznika mimoze, prijavilo se čak 35 takmičara – 23 jednosjeda i 12 dvosjeda. Staza će biti obezbijeđena  branicima i zaštitnim ogradama, a takmičari će morati da imaju zaštitnu opremu. Na trkalištu će biti 5 sudija koji će mjeriti vrijeme, start, prolaz kroz cilj i ujedno kontrolisati trku.

– Biće dobra zabava, dobra energija, pozitivna atmosfera, sudije, muzika, nagrade. Nagrađivaćemo najbolje vrijeme u dvije kategorije – K1-jednosjed i K2-dvosjed, najatraktivniju vožnju i najsporijeg takmičara – poručuju organizatori, iz NVO Maškare.

Istoga dana, u subotu uveče, od 21 sat u Institutu Dr Simo Milošević održaće se i završni maskenbal 49. Praznika mimoze. Goste će zabavljati ansambl Toć i grupa Exodus, uz tradicionalni nastup Gradske muzike i mažoretki Herceg Novog. Specijalni gosti biće karnevalske grupe iz Rijeke, Šapca, Strumice, Pančeva i Viškova. U Herceg festu kažu da karata za maskembal još ima. Mogu se kupiti na biletarnici Dvorane Park, a cijena je 10 eura.

Iako su za naredne dane najavljeni nepovoljni vremenski uslovi, u Herceg festu su kazali da za sada nema pomjeranja i odlaganja zakazanih manifestacija. U slučaju da se neki od programa ne bi mogli održati, javnost će najkasnije do 15 h biti obaviještena o izmjenama.

Organizatori 49. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i JUK Herceg fest.

3 Komentari

  1. Hoce li ovo ikad zavrsit? uzas, dnevnice se dijele mazoretkama , muzici, setnja ,druzenje, jedino je njima dobro i oni imaju korist od praznika. Grad nista ne dobija, smucili ste se svima!

    14
    6

Ostavite komentar

*

code