KK AS Herceg Novi u finalu IDEA Lige mladih

KK AS Herceg Novi u finalu IDEA Lige mladih

1515
3
Podijeli

Pioniri  AS-a Herceg Novi plasirali su se na finalni košarkaški turnir završnice IDEA Lige mladih, među 4 najbolje juniorske ekipe u Crnoj Gori. Oni  su na polufinalnom turniru bili bolji od ekipa KK Budućnost Voli, KK Pljevlja i KK Antivari iz Bara, čime su zauzeli prvo mjesto u grupi.

U prvom susretu  ostvarena je pobjeda protiv KK Antivari Bar rezultatom 94:47, a strijelci za KK AS bili su: Vučurović  30, Tičić 17, Pavlović  5, Pavićević  21, Čuljković 6, Kandić  1, Bošković 5 i Vujičić 9.

Picerija i restoran

U drugom kolu, u derbiju protiv Budućnosti, koji je odlučio pobjednika turnira, Novljani su slavili rezultatom 76:59. Susret protiv Podgoričana je odigran u sjajnoj atmosferi i u predivnom navijačkom ambijentu u Sportskom centru Igalo. Strijelci  za KK AS u susretu protiv podgoričke ekipe bili su Vučurović sa 36 postignutih poena, Tičić 7, Pavlović 2, Pavićević 27, Bošković 2 i Vujičić 2.

U trećem susretu, protiv šampiona Sjeverne regije – KK Pljevlja, ostvarena je pobjeda rezultatom 68:42, a strijelci za Novljane bili su Andrija  Vučurović sa 19 poena, Nikola Tičić 13, Jovan Bjelica  2, Vladimir Pavlović  6, Danilo Pavićević 14, Danilo  Čuljković  4, Nenad Bošković 2, Drago  Đurović 2 i Igor Vujičić 2. Doprinos osvajanju prvog mjesta dali su i Vuk Mandić, Maša Bijelić, Nikola Odalović, Aleksa Kandić i Savo Popović.

– Naši mladi košarkaši su po ocjeni svih prikazali najviše, te zasluženo došli do prvog mjesta u grupi. Raduje nas činjenica da smo i u konkurenciji pionira i mlađih pionira među četiri najbolje ekipe u Crnoj Gori. Narednog vikenda igramo završni turnir mlađih pionira i u susretu protiv KK Anagastum Nikšić tražimo prolaz za veliko finale. Već za 12 dana očekuje nas finalni turnir pionira, gdje nam je protivnik KK Morača – navode iz uprave kluba.

Pionirska ekipa je u Južnoj regiji imala 17 pobjeda i jedan poraz, a na polufinalnom turniru ostvarila je tri ubjedljive pobjede.

3 Komentari

  1. KK ‘AS’ je nešto najbolje što se desilo košarci Herceg Novoga u poslednjih desetak godina! Toliko rada,zalaganja,energije i rezultata….a pomoć i razumjevanje tzv. društvene zajednice-nikakva! Ali,na muci se poznaju junaci! Idemo ‘AS’! Pokažite,opet,da rad,zalaganje,posvećenost i sportsko srce,pobjeđuju razne sportsko-političke projekte! A vi,koji djelite (inače,naše!!) pare,radite to po kriterijumu kvaliteta,a ne podaništva!
    7    0

Ostavite komentar

*

code