Foto: Klizište u Donjoj Lastvi – Evakuisano deset ruskih državljana, spaseno pet...

Foto: Klizište u Donjoj Lastvi – Evakuisano deset ruskih državljana, spaseno pet automobila

2901
4
Podijeli

Donja_Lastva_odronNa parceli iznad gradilišta u Donjoj Lastvi, u dužini od blizu 40m, na putu ka Gornjoj Lastvi, jutros je otvoreno klizište koje je zahvatilo dvorište, dio parkinga i stambenu zgradu. Došlo je do odronjavanja terena i pričinjena je velika materijalna šteta na objektu iznad gradilišta. Na sreću niko nije povređen, potvrdio je za Radio Jadran komandir službe spašavanja Opštine Tivat, Zoran Barbić.

“Obrušio se glavni potporni zid i dio parkinga više stambenih zgrada koje se nalaze iznad gradilišta. Naša Služba i policija su odmah stigli i do sada smo izvukli pet automobila, koji su visili nad raspuklom zemljom. Samo jedno vozilo je oštećeno. Nije bila potrebna intervencija službe hitne medicinske pomoći, iako su i oni odmah došli” – priča nam Barbić.

Picerija i restoran

Međutim, kako se klizište ne smiruje i velika je pukotina na najbližoj zgradi, iz Službe su zajedno sa predsjednikom Opštine, Ivanom Novoselom, odlučili da je najbolje da evakuišu stanare:

“Izvuikli smo desetak stanara, uglavnom ruskih državljana iz zgrade sa 15 stanova. Uradili smo što je do nas. Zabranili prolaz, postavili trake oko klizišta” – kaže Barbić.
Tivatska Služba zaštite i spasavanja danas je imala buran dan, jer je istovremeno iza podne izbio požar u Bokeškoj 11, u stanu na drugom spratu. Vlasnica je ostavila uključen šporet sa jelom, izbila je vatra koja je zahvatila i aspirator. Vatrogasci su brzo intervenisali, a domaćica je prošla sa lakšim opekotinama.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code