Ključevi Herceg Novog u dječijim rukama

Ključevi Herceg Novog u dječijim rukama

2820
1
Podijeli

Oko 1000 učesnika, raspoređenih u 40 grupa, začiniće od sjutra do 5. juna, jubilarni 10 Međunarodni dječiji karneval u Herceg Novom. Karneval će zvanično početi u 19 časova, kada će mali kapo od karnevala, Marko Crnjac, podići na Sat kulu zastavu Karnevala. Mališani stižu iz Makedonije, BiH, Slovenije, Rusije i Tivta, Budve, Kotora i Nikšića, najavio je organizator, predsjednik NVO Omladinski centar Herceg Novi, Milijan Mijović.
Posebnu atrakciju karnevala uz Rajske ptice, predstavljaće Bokeški tamburini, koje će predvoditi čuveni bubnjar Dragoljub Đuričić. On će u subotu u 18 časova, voditi karnevalsku povorku od Sat kule do Trga maršala Tita.
karneval press 010616– Na prigodnoj manifestaciji, koja će biti dan kasnije, 3. juna, upriličena na bazenu na Škveru, predsjednica Opštine, Nataša Aćimović, simbolično će predati ključeve grada malom kapu karnevala, a na manifestaciji ćemo odabrati i princezu karnevala – najavljuje Mijović.

Međunarodna dječija povorka, započeće u subotu. 4. juna u 18 časova. Biće postavljene tri scene, prva na Trgu Nikole Đurkovića, gdje će mališani izvesti koreografiju, druga kod Gradske kafane, koja ima više animatorsku funkciju i treća na Trgu maršala Tita, gdje će karnevalske grupe takođe izvoditi koreografije.
Prema riječima Mijovića, u karneval su uključene sve hercegnovske osnovne škole i vrtići, kao i Dječiji dom Mladost iz Bjele. Zahvaljujući pomoći UNDP-a, štićenici Dječijeg doma imaće vrlo atraktivne maske i oni će se predstaviti sa dvije karnevalske grupe.
Posljednji dan karnevla, 5. jun, rezervisan je za izlet zalivom svih učesnika, trajektom Pomorskog saobraćaja. Organizatori očekuju i goste iz diplomatskog kora zemalja učesnika karnevala, kao i predstavnike gradova prijatelja Herceg Novog, kao što su Veles, Novo Mesto i Teslić.

Picerija i restoran

Posebnu karnevalsku atmosferu napraviće animatori, akrobate, plesači i djevojke na štulama, kazao je Vojislav Bulatović iz organizacionog tima karnevala.
On je podsjetio da je karneval u Herceg Novom do sada okupio 10.000 učesnika i 35.000 posmatrača, čime je opravdao postojanje. Ostavio je iza sebe i mnoge manifestacije koje baštine dužu tradiciju, primjetio je Bulatović.
Mali kapo karnevala, Marko Crnjac, svjestan velike odgovornosti koju nosi njegova funkcija uvjeren je da će ulogu iznjeti uspješnije nego lani.
Generalni pokrovitelj karnevala je Opština Herceg Novi, a zlatni sponzor Sfera art.

1 komentar

  1. Čestitke za NVO omladinski centar ,napore koje ste uložili da “spasite karneval” bi trebali biti primjer svima kojima je stalo do ovog grada i njegovog razvoja a ponajviše TO Herceg Novi.
    0    0

Ostavite komentar

*

code