Klub Demokrata Novog traži od policije i tužilaštva da se pozabave štetnim...

Klub Demokrata Novog traži od policije i tužilaštva da se pozabave štetnim projektima

2405
22
Podijeli

Gojkovic i Mustur press 150116Krajnje je vrijeme da se zaštite interesi grada koji su više nego ugroženi aferama i projektima poput Evropska prijestonica kulture, manifestacija Free Kick Master, uz konflikt interesa četvoro odbornika SO Herceg Novi, poručili su iz Kluba Demokrata Herceg Novog na današnjem press-u. Očekuju reakciju tužilaštva i policijie, pogotovo što do sada odbornik Kluba Demokrata Obrad Gojković, uprkos pozivanju na slobodan pristup informacijama nije dobio odgovore Turističke organizacije i Komisije za sprječavanje konflikta interesa.
Nedavna krivična prijava Kluba odbornika Građanskog saveza, protiv nepoznatog lica u LTO koje je isplatilo 59.000 eura za manifestaciju Fri kik master, koja nije ni održana, ali i reagovanje funkcionera vlasti kojima su, po Gojkoviću, pokušali da prikriju istinu, su indikativni.
– Isplivaće još afera u Herceg Novom, kao što su izgradnja stepeništa od Njegoševe ulice do Dvorane Park i projekat LED rasvjete. Potrebno je ispitati i da li je izgradnja stepeništa zaista koštala 28.000 eura i da li su realizaciji ovog projekta učestvovale privatne firme hercegnovskih odbornika – istakao je Gojković.
On je dodao da je projekat LED rasvjete sporan zbog netransparentnog tenedrskog postupka, a i činjenice da se drugoplasirani ponuđač žalio da je tender namješten.
– Dušan Radović Krušo, koji pored niza funkcija obavlja i funkciju predsjednika Odbora direktora Stambeno komunalnog, gura ovaj projekat zarad sopstvenog interesa i želi da smijeni sadašnjeg direktora ovog preduzeća, koji se protivi ovakvom načinu realizacije projekta. Posljedice svih afera, naglasio je, su višemilionske štete po grad – smatra Obrad Gojković.
Po njemu postoji organizovana akcija vlasti DPS-Izbora, da se sakriju ozbiljne kriminogene radnje koje se dešavaju u Opštini Herceg Novi. Podsjetio je da su kada je u SO usvajana osdluka o kandidaturi grada za Evropsku prijeestonicu kulture, opozicija napustila zasijedanje:
– Znali smo da nešto što nije pominjano u predizbornoj kampanji i nešto što se radi ad hok, bez mogućnosti uvida, po godišnjim platama učesnika u projektu od preko 50.000 eura, ne može biti dobro ni po grad niti po građane. Radi se o nečistom poslu. Prvi dokument koji se tiče kandidature je onaj koji je TO uputila javnosti, a koji se ticao čišćenja akvatorijuma Gradske luke. U tom materijalu se navodi da će istovremeno Agencija koja realizuje projekat kandidature 2021, ovim događajem započeti kampanju kandidature. Sve to bez ikada sprovedene procedure u Skupštini TO ili SO grada, bez tenderskog postupka, određivanje novčanih sredstava za kampanju. Tražili smo 10. novembra 2015. godine od TO grada odgovore na pitanja ko je isplaćen povodom ove manifestacije u kojoj nisu učestvovali ronioci iz Crne Gore, i da li je bilo uplata navedenoj Agenciji, po kojim odlukama i od kojih sredstava. Dobili smo odgovor 23. novembra u kojem se kaže da Agencija kao pravni subjekt ne postoji. Obrazložili su ovu činjenicu time da je Agencija 2021 u medijskim najavama samo predstavljen način povezivanja akcije sa projektom, što je objašnjenje za malu djecu. Kada nekome dajete novac, kao što su plaćeni troškovi boravka Aleksandra Pekovića, koordinatora projekata koji se dovodi u vezu sa Agencijom, onda se ne može raditi mimo zakonske procedure, na koji način Herceg Novi ulazi u realizaciju ovog projekta, kazao je Gojković.
Iz ovog odborničkog Kluba su još 27. novembra od TO zatražili odgovore da li je bilo isplata i kojim to pravnim i fizičkim licima u kom iznosu i po kojoj odluci za manifestaciju Free Kick Master. Takođe su zatražili spisak lica i opredijeljenih sredstava za avionske karte i destinacije od 1. januara do 31. decembra 2015. godine putovali avionom. Jer, imali su informaciju da pojedina lica putuju po Evropi o trošku Opštine Herceg Novi, koja nijednom odlukom nisu postavljena za realizaciju pomenutih projekata.
Odgovor nisu dobili ni do danas, uz obrazloženje da nemaju dovoljno službenika koji bi obradili ove informacije.
Tek nakon nedavne krivične prjave Građanskog saveza, kaže Gojković, TO obznanjuje da su oni 4. decembra potpisali aneks ugovora za realizaciju Free kick Mastera, odnosno sedam dana nakon što je Klub odbornika Demokrate Novog, razotkrili su da je došlo do isplate, a da se ne zna po kojoj odluci i kome.
On je poručio da će sve dokumente koje posjeduje predati tužiocu.
Gojković je zamjerio i što Komisija za sprječavanje konflikta interesa, kojoj su prijavili da su Dušan Radović Krušo i Nataša Martić, u vrijeme pokretanja aktuelnih manifestacija, bili u konfliktu interesa, jer su bili na čelu Agencije za izgradnju i razvoj grada i TO, i istovremeno obavljali dužnost odbornika.
Još čekaju odgovor Komisije i na pritanje ko je sada od odbornika u konfliktu interesa. Samo su dobili spisak od 30 odbornika koji su prijavili imovinu, od kojih jedan čak nije ni odbornik SO Herceg Novi.

22 Komentari

 1. botovi sitne sicardzije: Demantujte nesto iz Obradovih optuzbi. A za ove radnje prethodnih godina pitajte BIVSI dio SNP koji je sada s vama.
  0  0
 2. Moj Obrade
  Ti i trebo kupit barku i vratit se na more.
  To si izgleda jedino u zivotu naucio da valja.
  Nemoj vise da se brukas sa ovakvim glupostima kao
  u ovom tekstu. Izgleda da nista ne mozes da razumijes ni shvatisw.
  bio si glavni i sta si uradio. NISTA.
  SEM STO SI ZAPOSLIO GOMILU NESPOSOBNJAKOVICA,
  NEMOJ OPTERECIVAT OVE STRANICE GLUPOSTIMA.
  Sad ce pustit Miskovica pa mozes ribat, dok ga ne puste ti se spremi.
  Pusti ljude da rade ti si bio i nijesi znao pa sad nemoj ucit druge da rade ko i ti.
  0  0
 3. LED rasvjeta je prevaziđena i sada se restlovi te proizvodnje “uvaljuju” jadnicima poput nas.Lampa košta 70 €,a nas dođe 220 €. Dobavljač postoji 3 godine,a za rasvjetu daje garanciju 10 g.
  Neznamo ko dobavljaču garantuje da će trajati 10 g.Nestart će čim završi posao.
  0  0
 4. IDEJNI VOĐA OVE KOALICIJE JE NA ZASLUŽENOM ODMORU U SPUŽU.DALI JE OSTAVIO MJESTO ZA JOŠ NEKOGA ,URZO ĆE MO VIDJETI.SVE ŠTO SE GRBO RODI VRIJEME NEISPRAVI ,REČE NAŠ VLADIKA VELIKI.
  0  0
 5. brao obrade legendo.svska ti je ka njegoševa.živ nam bio sto godina,i ajde da zajedno rasturimo ovo leglo neznalica,i da novome vratimo ono što mu pripada.to jedino ti možeš,i niko više.
  0  0
 6. Interesantni komentari aktivista DPSa. Ali…
  Pokušavate metodom ‘napad je najjača odbrana’ da nešto dokažete!? Kome? Navedite mi 1 člana, ne funkcionera, člana SNPa koji je posle 15 god vlasti u Novome uhapšen? Evo prođe godina dana vaše vlasti, ali niko iz SNPa nije uhapšen. Dakle nemojte svašta lupetati i vi izigravati tužilaštvo i policiju. Bolje bacite pogled preko catare i vidjećete pohapšene predsjednike BD, BR, NK, savjetnike, menadžere, potpredsjednika DPS CG itd a svi članovi DPSa. Toliko i hvala.
  0  0
 7. Obrade,šta bi ti radio u Herceg Novom da u njega dođe Rolandinjo ili nedaj Bože postane prestonica bilo čega,uprkos tebi?To se često pitam…
  0  0
 8. Obrad nije ,,razvalio ,, SNP. SNP je razvalila ,,cuvena cetvorka,, i paktiranje Dejana Mandica sa DPS.Zar je toliko kratko pamcenje sugradjana,kao pamet kokoske,od jutra do uvece?!Zar je Mirko Mustur prodavao Energoprojekt, ili Obrad sportsku halu?
  Ecce homo!Ovo je covjek!A vi ste kokoske!Daju vam dnevnicu,i vi kljucate,ne vidite nista iznad svog nosa.
  0  0
 9. Da si ovako bio azuran dok su tvoji krcmili ili posten iskreno iznio bi papire Parking servisa na primer.A Kruso da je pametan sve bi papire o tvojima za vrijeme tvoga mandata predao tebi i molio te da reagujes.Tebe treba preispitati zbog necinjenja jer je nemoguce da ovaj pored tebe nije znao i ne zna koliko je ko uzeo u turisticku za vase vladavine.
  0  0
 10. “Old school” kukala nam majka ako su nam oni nada!!!Evo 15 godina su od grada napravili grad penzionera i pljeskavica turista,sve se raspada!!!Ovi bar nesto rade,vide se promjene malo po malo,al kako ce i napredovati kad ovakvi svakodnevno ometaju,utjeruju razdor medju ljudima,bolesnim pricama i izmisljotinama unese narodu mrznju,a sve nekim temama o kriminalu i gangsterima a nidje konkretnog dokaza,samo lupanje KAKO SMO I NAVIKLI !!!
  0  0
 11. Vidi ova dva doktora!! Da se sve provjeri i ja sam za! Da počnemo ribaru od tvojih… Koliko je koštala sportska dvorana u igalu stvarno a koliko na papiru? Pošto je kvadrat na savini i koliko je sklonjeno? Ko sad finansira podgorički snp? Mislim pošto je presušilo iz vodovoda i parking servisa? A? E i da ovi put za Trebinje što napraviste?? Hahahahaha o Bože ima li te da vidiš tvoje anđele???!! Put koštao 3 miliona a u papirima 9? Ima li policije tu? Ošo brate ko kupi zemljište prvoborca? Ovi su male mace za vas!!! Ludiloooo
  0  0
 12. kako je moguce da je herceg novi prijestonica kulture doo registrovana, tj osnovana, od strane aleksandra pekovica, a ne opstine herceg novi?
  0  0
 13. Hrabri Obrade , posteni Mirko, vi ste nada ovog grada, uzdanica slabima, da ce jednog dana doci do vladavine prava i casnog obavljanja javnih funkcija..Divim vam se iz potaje, pod laznim imenom, ali glasacu pod svojim imenom i svojom glavom! OBJASNILI STE SVE!
  0  0
 14. A Led rasvjeta je bas super , svijetli sve se vidi ( depresivna boja i svjetlost… )Eno postavili su je između Kukoljca i mimoze … Barem da ima jačinu i žutu prirodnu svijetlost a ne depresivnu. Tek ce Hn da svijetli sa led rasvjetom ..! Živi bili pa vidjeli
  0  0

Ostavite komentar

*

code