KLUB ODBORNIKA GRAĐANSKI SAVEZ: ŽAO NAM JE ŠTO SMO OMOGUĆILI DUŠANU RADOVIĆU...

KLUB ODBORNIKA GRAĐANSKI SAVEZ: ŽAO NAM JE ŠTO SMO OMOGUĆILI DUŠANU RADOVIĆU I SLIČNIM DA UPRAVLJAJU GRADOM

226
0
Podijeli

Oglašavajući se povodom najavljene prodaje Instituta Igalo Klub odbornika Građanski savez (bivši Izbor) podsjeća da je to bila glavna tema Udruženja Građana Izbor.

– Institut je slovio kao uslov opstanka grada, i sudbina mnogih porodica koje tu rade. Građani su pozivani na skandiranje, kako je jedan čovjek počeo: “Branko, nemoj da nam prodaš Banju. Nemoj Branko ko Boga te molim. Brankoooooo”. Bilo je i prijetnji da ako se Institut proda ovom investitoru, da će se blokirati granica, paliti gume, neće se plaćati računi i praktikovati ostali vidiovi građanske neposlušnosti. Plašio se taj čovjek, gdje će poslije raditi 300 medicinskih radnika. Da li u taksijima ili na plaži? Briga za Institut glasno je odjekivala Igalom te noći. A nastavilo se u istom tonu tokom cijele predizborne kampanje – navode iz Građanskog saveza.
– I nakon izbora u koalicionom sporazumu, značajno mjesto zauzimao je Institut Igalo. Obje strane su bile čvrstog stava da će se zadržati i razvijati postojeća djelatnost, vodeći računa o edukovanom kadru i razvoju klastera zdravstvenog turizma, kažu u Građanskom savezu. Podsjećaju na propalu prezentaciju IWG, kao i nalaze Radne grupe Opštine, koja nije uspijela da utvrdi da je IWG respektabilan ponuđač i da zato treba poništiti tender, a Igalo proglasiti liječilišnim mjestom.
– Dušan Radović Krušo, prijetio je izlaskom iz koalicije u roku od 3 dana ako tender ne bude poništen, što su tada podržali svi prisutni članovi Izbora i vjerujući u jedinstvo zagrljeni napustili Institut. Zato sada možemo biti samo šokirani i neprijatno iznenađeni, jer isti taj čovjek na dan kada su Savjet za privatizaciju i Vlada Crne Gore odobrili nastavak postupka prodaje istom ponuđaču, izjavljuje da je to najbolje riješenje za Institut – navode iz Građanskog saveza, negirajući tvrdnje Radovića da bi Institut otišao u stečaj zbog duga prema Jugobanci i da je zato ova privatizacija bolje rješenje.
– Ovim Radović još jednom pokušava da izmanipuliše narod, jer postoji odluka Vlade iz 2009. godine kojom se kaže: “Da će u slučaju da Institut “Dr Simo Milošević” AD Igalo izgubi spor koji je Jugobanka AD Beograd u stečaju pokrenula pred Trgovinskim sudom Beograd pod brojem V-P-5117/05 u vezi sa dugom po dinarskom kreditu iz 1991. godine, preuzeti sve dugove i druge troškove koji bi eventualno po tom osnovu nastali”. Iz čega zaključujemo da Institut ne može po osnovu ovog duga otići u stečaj, jer je to dug koji je preuzela Vlada. Iz ovog samo možemo postaviti pitanje gospodinu Radoviću: “Šta je pravi razlog za ovakvu Vašu drastičnu promjenu mišljenja? Ko ovdje koga pravi ludim?”
Hoće li se reći da 250000 metara kvadratnih, što izgrađenog i neizgrađenog gradsko građevinskog zemljišta vrijedi 10 miliona eura, ili ako ga umanjimo za dug Vlade prema Jugobanci u iznosu od 4.5 miliona eura koji uz zatezne kamate iznosi nešto više od 6 miliona. Jasnom matematikom dobijamo da cijena kvadrata iznosi oko 15 € po metru kvadratnom na prvoj liniji do obale mora. A kad uzmemo u obzir da IWG čini 5 članova, svaki od njih plaćao bi oko 3€ po metru kvadratnom. Što ovakvim ponuđačima i odgovara, jer smo uvidom u registar privrednih društava saznali da je riječ o firmama čiji je promet tako mali da čak i ne podliježu plaćanju poreza u svojim državama. Što je Duško i lično iznosio da pojedine kompanije ove grupe imaju nešto oko 5000 eura na računu. Koja ga sad matematika vodi? – pitaju iz Građanskog saveza.
Oni žale što za ovakvu prevaru nema krivične odgovornosti, što su, kako kažu, bili dio ove priče i omogućili Dušku Radoviću Krušu i njemu sličnima da danas gradom upravljaju kao da je njihovo privatno preduzeće. Najavljuju da će nastaviti borbu za istinsku dobrobit grada i svih građana.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code