Književno veče Jelene Lengold u Gradskoj biblioteci

Književno veče Jelene Lengold u Gradskoj biblioteci

0
Podijeli

Promocija knjige pod nazivom “Raščarani svet”, autorke Jelene Lengold, dobitnice Andrićeve nagrade za 2016. godinu, u organizaciji Gradske biblioteke Herceg Novi, biće upriličena večeras u 20 časova, u prostorijama Biblioteke na Trgu Belavista.

Na promociji, koja se organizuje u okviru programa Oktobarski dani, govoriće autorka, Jelena Lengodl i književni kritičar i urednik u izdavačkoj kući Arhipelag, Gojko Božović.

Picerija i restoran

Knjiga “Raščarani svet” je zbirka sugestivnih i snažnih priča, koje se neosteno sklapaju u zaokruženu cjelinu, a autorka kroz njih istražuje senovite strane čovjekove prirode u suretu sa izazovima modernog doba i pripovjeda granične situacije svakodnevnog iskustva.

Jelena Lengold rođena je 1959. godine u Kruševcu. Radila je kao novinarka Radio Beograda, a zatim kao projekt-koordinatorka Nansenskolen humanističke akademije u Norveškoj. Sada je samostalna umetnica.

Do sada je objavila šest knjiga poezije, šest knjiga priča i jedan roman. Njene knjige su prevedene na brojne svjetske jezike. Pored Andrićeve, dobitnica je i nagrada: Đura Jakšić, Biljana Jovanović, Žensko pero, Zlatni Hit liber, Jefimijin vez, kao i nagradu Evropske unije za književnost.

Njene priče zastupljene su u više antologija i panorama savremene srpske književnosti objavljenih u Srbiji i inostranstvu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code