Ko će biti crnogorski kandidat za Oskara Marinovićev ili Simonovićev film?

Ko će biti crnogorski kandidat za Oskara Marinovićev ili Simonovićev film?

784
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_dogadjaji_2015_kultura_jun_Igla_ispod_praga_2Na konkurs Ministarstva kulture za izbor nacionalnog crnogorskog kandidata za 89. nagradu Američke filmske akademije Oskar u kategoriji “Najbolji strani film u 2016. godini”, dostavljene su dvije prijave. Riječ je o najnovijim dugometražnim igranim filmovima “Ispod mosta, među stijenama”, reditelja Pavla Simonovića, producentske kuće Cut-up iz Podgorice i “Igla ispod praga”, reditelja Ivana Marinovića, u produkciji Adriatic Western iz Herceg Novog, potvrdio je za DN savjetnik za audiovizuelne djelatnosti u Ministarstvu kulture Crne Gore, Ilija Subotić.

“O nacionalnom crnogorskom kandidatu odlučivaće sedmočlana Selekciona komisija na sjednici ove sedmice. Rezultati konkursa, kao i imena članova Selekcione komisije, koja je obrazovana u skladu sa pravilima Američke filmske akademije, biće javno objavljeni. Ukoliko određeni film bude odabran kao crnogorski kandidat, aplikacioni materijal mora biti dostavljen Američkoj akademiji do ponedjeljka, 3. oktobra”, kazao je Subotić.

Picerija i restoran

Ovo je četvrti put da se crnogorski film kandiduje za najprestižniju svjetsku filmsku nagradu. Prethodni kandidati bili su “As pik” Draška Đurovića, “Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa” Nikole Vukčevića i “Ti mene nosiš” Ivone Juke.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code