Ko zna koji put, tender za Njivice-Sutorinu produžen do 1. avgusta

Ko zna koji put, tender za Njivice-Sutorinu produžen do 1. avgusta

1540
5
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_hn_njivice_i_usce_satSavjet za privatizaciju i kapitalne projekte ponovo je produžio rok za dostavljanje ponuda na tender za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta i akvatorijuma na lokaciji između Njivica i ušća Sutorine.

Rok za dostavljanje ponuda je produžen do 1. avgusta.

Picerija i restoran

Tenderska komisija izmijenila je i ukupnu površinu zemljišta koja se nudi u zakup, tako da ona sada iznosi 30,43 hiljade metara kvadratnih, umjesto ranijih 30,6 hiljada metara kvadratnih. Lokacija obuhvata i prostor akvatorijuma od oko 17,3 hiljade kvadrata.

Zemljište se daje u dugoročni zakup na period od najmanje 31 do najviše 90 godina, sa obavezom finansiranja, projektovanja, izgradnje i upravljanja turističkim kompleksom.

Ponuđač uz ponudu mora uplatiti depozit ili dostaviti bankarsku garanciju od 200 hiljada eura naplativu na prvi poziv. Učešće na tenderu biće omogućeno zainteresovanima, uključujući i konzorcijume, koji su otkupili tendersku dokumentaciju i potpisali izjavu o povjerljivosti.

Određeni su kvalifikacioni uslovi za dvije grupe ponuđača. Pored ostalog, investitor iz grupe A mora biti međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat i međunarodno priznat kao uspješan operater najmanje dva hotelska kompleksa, kategorije najmanje četiri zvjezdice.

Ponuđač iz grupe B mora imati vrijednost kapitala ili imovine pod upravljanjem od najmanje 50 miliona eura. On mora dokazati da je u posljednjoj poslovnoj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat i ukupan promet od najmanje 30 miliona eura.

Preliminarni investicioni program i investicioni program treba da sadrže i plan investiranja u infrastrukturu (vodosnabdijevanje, upravljanje otpadnim vodama, odlaganje čvrstog otpada, infrastrukturu za energiju i saobraćaj) koji će pokrivati potrebe turističkog kompleksa.

5 Komentari

  1. Goran je potpuno u pravu. Pored toga mikroklimatski, geološki, geografski uslovi na tom potezu su takvi da je tamo potpuno neisplativa, nesigurna i skupa izgradnja bilo cega. E da bar nešto u zalivu ostave “nevalorizovano” …
    0    0
  2. Ima li ko pametniji u Opštinu da smanji kriterijume, ili da batale glupu priču. Ajde da pitaju nekoga ko se razume, a ne da razmenjuju misli sa sobom.
    0    0

Ostavite komentar

*

code