Koalicija SDP-URA na izborima u Herceg Novom

Koalicija SDP-URA na izborima u Herceg Novom

3127
29
Podijeli

Socijaldemokratska partija i Građanski pokret URA nastupiće u koaliciji na lokalnim izborima u Herceg Novom 7. maja, saopštili su njihovi čelnici na press konferenciji u Podgorici. Naziv koalicije je „Pobjeda je tek početak SDP URA“.

Predsjednik Opštinskog odbora SDP-a, Dragan Šimrak, kazao je da je cilj koalicije zaustavljanje pohare u ovoj opštini i smjena vlasti. On je poručio da je koalicija otvorena za sve koji se bore za promjenu vlasti i koji u programima imaju evroatlantske integracije Crne Gore. Smatra da će koalicija SDP-URA činiti okosnicu buduće vlasti u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Predsjednik hercegnovskog Odbora URE, Nikola Radman, rekao je da su u toj partiji opredijeljeni da se u Herceg Novom zaustavi “pohara urađena na štetu cijelog grada”:

„U ovoj političkoj borbi ćemo se bazirati na ekonomokom programu, a ubrzo će koalicija SDP – URA da izađe sa programom koji će se posvetiti pitanjima od ekonomskog značaja za Herceg Novi“, naveo je Radman.

Funkcioner URE, Dritan Abazović, precizirao je da je glavni cilj koalicije rušenje DPS-a na lokalu i pružanje građanima odgovorne i moderne vlasti koja će grad, koji je plućno krilo turističke Crne Gore, staviti u funkciju lokalnog stanovništva i cijele države.

Razlog  za učešće na Izborima po Dritanu Abazoviću zato je vrlo prost:

„Ostali politički subjekti iz opozcije su ranije iznijeli stavove da žele da učestvuju, predstavili su nosioce lista i, skladno tome, uvijek smo spremni da djelujemo jedinstveno u opoziciji. Mi smo sa SDP-om odlučili da nastupimo na izborima u Herceg Novom i građanima damo opciju koja je nešto što bi moglo da bude vrijednost više u ovom izborom ciklusu“, rekao je Abazović.

On ne sumnja u opozicionu pobjedu u Herceg Novom, jer „makar u Herceg Novom pobjeda se ne dovodi u pitanje“.

„Bojkot ima smisla samo ako su svi opozcioni subjekti u bojkotu. S obzirom na to da se pojavio prvo jedan, a zatim i drugi vrlo relevantan politički subjekt na opozicionoj sceni koji su rekli da nema incidentanih vanrednih okolnosti, onda je bilo potpuno logično da nastavimo izborni ciklus“, smatra Abazović.

Potpredsjednik SDP-a, Raško Konjević, podsjetio je da ta partija i URA nikada nijesu učestvovali u vlasti u Herceg Novom i da ne snose odgovornost za loše ekonomsko i političko stanje u toj opštini.

On je ocijenio da je vlast DPS-a u Herceg Novom rasprodala resurse u toj opštini u bescijenje.

„Nećemo dozvoliti da Institut Dr Simo Milošević i drugi vrijedni objekti u Herceg Novom budu u bescijenje rasprodavani raznoraznim stranim investitorima“, naveo je Konjević.

Na pitanje da li opozcija izlazi samo na izbore gdje misle da će da pobijedi, Konjević je kazao da opozcija nije namjeravala da bojkotuje izbore u Nikšiću, gdje je po njemu bila potpuno vanredna situacija. Samo dan prije predaje lista opozicija je smatrala da su potezi tužilaštva nešto što može da utiče na izbornu atmosferu, kazao je Konjević.

29 Komentari

 1. kakva borba za fotelje… najgori su ovi koji se predstavljaju kao najcistija partija a sastavljena iz samih satelita. sta ce najmladji su pa misle da ce im to proci kod naroda. ehh dokle ide ovo…

 2. Nije ovo vidjelo zdrave koalicije niti crnogorske opcije.
  Za mene neko ko ide u koaliciju sa Frontom i cetnickim vojvodama nije opcija za crnogorskog glasaca.

  Pakujte prnje, prodali ste sebe, nadam se da ste bar cijenu drzali.

  3
  9
 3. Radovic reče onomad, da bi bojkot u Herceg Novom bio normalan posle Niksica. Jer se URA pridružila DF u Nk iako je tamo bolje stajala nego u Hn. Isto misli i Lekić. Ali, istina je da je opozicija znala da ce izgubiti u Niksicu, za razliku od Herceg Novog u kojem se nada da ce napraviti koaliciju kao i u Budvi i Kotoru. E sad je pitanje koliko je to principijelna koalicija i koliko ce opstati kad nestane para od onih koji ih podržavaju iz inostranstva. Na kraju ce gradjani Herceg Novog, Budve i Kotora platiti cijenu njihovog udruživanja, suprotno njihovim programskim partijskim nacelima. Zato u pamet se braćo Crnogorci i kad birate, radite to pažljivo.

  10
  19
 4. Eeee opozicijo da vama nije do vas nego do grada i naroda pa da se ujedinite i svi budete jedna partija eeee tad bi skinuli dps ovako dobro i dps-u i dobro vama a narod i grad pateeeeee.

  11
  8
 5. Rekoh li ja prije neki dan da ce ovi sklepat “gubitničKu koaliciju”samo se prevarih izgleda za SNP on im fail , E crne li nam opozicije boze dragi,pa cime li ce oni parirati ovim losem DPS-u kad su gori od njih ?!

  6
  16
 6. Kakva principijelnost I dosljednost. A bojkot. Sve vam je tako. Jedan Dan za ovo drugo za Ono. Politika je casno zanimanje ako je tako obavljas I obrnuto.

  10
  10
 7. Ovi bi za vlast dali sve.Kad je dobiju ne znaju sto s njom!Svakom pismenom je jasan motiv ove reciklirane koalicije:nekako navuc 460 glasova jer su pojedinacno ugasili.Sto se tice bojkota svaki je uzaludna rabota i dobro je da vas je “onakva pobjeda”u Niksicu opametila.DF,znajuci da sigurno gubi u Niksicu,vas nasankao i odbacio kao krpu.Do izbora na Cetinju ce te napredovati u smjeru bivceg LS.Sretan put!

  12
  13
 8. Ovo je jedna zdrava građanska koalicija, tačno ono što Novom treba. Ostali su se dokazali, grad je uništen, sad sa novim snagama krenut u obnovu.

  13
  24
 9. Bazdara preletac iz Pzp , da ne pričam sta se radilo dok je bio na čelu urbAnizma….. Mislim da se nece usrećiti Ura sa njime, i da ce vas izdati čim mu se ukaze prilika.

  32
  7
 10. Prava politička perspektiva ove dvije partije. Udruženi mogu mnogo. Napokon Herceg Novi ima šansu da nakon izbora krene putem prosperiteta i vraćanja imidža kakvog zaslužuje.

  14
  38

Ostavite komentar

*

code