KOŠARKAŠICE PRIMORJA POBJEDILE RAGUZU

KOŠARKAŠICE PRIMORJA POBJEDILE RAGUZU

251
0
Podijeli

primorje hn z2Ove godine regionalna Jadranska liga za košarkašice ima 6 ekipa, kako je to bilo i prošle, tri crnogoske, jednu iz Bosne i Hercegovine i dvije iz Hrvatske, a poslije dva kola hercegnovsko Primorje ostvarilo je odličan uspjeh, jer su u oba meča naše košarkašice bile bolje.
– One su sinoć u Igalu pobjedile Dubrovčanke 67:46 i napravile iznanđenje a sve je stvar samo velikog zalaganja i rada – kaže nam trener ove ekipe Dragan Prga. – Fenonemalno smo igrali u prvom poluvremenu dali smo 40 koševa, primili 20 i do kraja više nije moglo biti iznenađenja jer smo njihove najbolje igračice ostavili sa jako malim brojem pogodaka.
Veliki je to uspjeh pobjediti Raguzu, oni su favoriti i prošle godine igrale su finale tako da sam izuzetno zadovoljan – priča Prga.
Ove sezone Primorje čini spoj mlade i iskusne ekipe. Tu je bivša reprezentativka Maja Vujadinović, zatim Jelena Veličković iz Jedinstva, kao i dvije Amerikanke, koje jesu mlade, ali izuzetno kvalitetne – tvrdi trener Primorja.
Sa ovakavom postavkom on smatra da mogu do F4 Jadranske lige a u Kupu Crne Gore bili bi presrećni da se opet nađu kao vice šampioni, s obzirom da se u ovom Kupu sada takmiči i Jedinstvo, uz Lovćen i Budućnost.
Rad na kojem istrajavamo već treću godinu se isplati samo da se to i finansijski isprati, jer i ovaj klub kao i ostali u Crnoj Gori, imaju novčanih poteškoća, kaže Prga. Ipak odaje priznanje upravi kluba kako uspjeva da izađe na kraj sa svim problemima.
On je najavio i mogućnost da kadetkinje Primorja uskoro otputuju u Moskvu. Stigao im je poziv ruske ekipe „Spartak” da budu učesnici tradicionalnog Novembarskog turnira u Moskvi. Poziv je prihvaćen.
– Naše je samo da obezbjedimo avionske karte i nadamo se zaista da ćemo ta sredstva i iznaći – rekao je Prga.
Košarkšice Primorja 2. novembra igraju protiv Jedinstva iz Bijelog Polja u 16:30 u Igalu, a u okviru Jadranske lige slijedeći protivnik im je Trebinje, gdje će ići na gostovanje u srijedu 6. novembra.

primorje hnz3

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code