KOČARIMA PODRŠKA MINISTARSTVA ZA PRILAGOĐAVANJE STANDARDIMA OKA NA MREŽAMA

KOČARIMA PODRŠKA MINISTARSTVA ZA PRILAGOĐAVANJE STANDARDIMA OKA NA MREŽAMA

131
0
Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pozvalo je profesionalne ribare da se u narednih mjesec prijave na poziv za dodjelu podrške za prilagođavanje dimenzija oka na saku mreže koče u ovoj godini.

Iz Ministarstva je objašnjeno da pravo na korišćenje podrške imaju profesionalni ribari, odnosno preduzeća i preduzetnici upisani u Registar profesionalnih ribara, koji djelatnost obavljaju upotrebom ribolovnog alata mreža koča.
Prihvatljiva investicija je podrška u troškovima rekonstrukcije dimenzije i oka na saku mreže koče, sa postojećih 40 milimetara romboidno na 40 milimetara kvadratno.
Maksimalno učešće javnih sredstava iznosi 500 eura po uspješno obavljenoj rekonstrukciji ribolovnog alata.
Među neophodnim kriterijumima koje ribari treba da ispunjavaju su i redovno dostavljanje dnevnika ulova Ministarstvu tokom godine, kao i da su prošle godine bili u ribolovu minimum 20 ribolovnih dana.
“Podnosilac zahtjeva, nakon završene rekonstrukcije ribolovnog alata – mreža koča, treba da dostavi saglasnost Instituta za biologiju mora o obavljenoj rekonstrukciji”, objašnjeno je u pozivu.
Obrazac zahtjeva za dodjelu podrške može preuzeti na sajtu tog Vladinog resora ili u kancelarijama Direkcije za ribarstvo.
Ukoliko ukupan iznos svih zahtjeva bude prešao budžetom planirani godišnji iznos, visina podrške biĆE proporcionalno smanjena svim podnosiocima.
Krajnji rok za završetak investicije i podnošenje zahtjeva za isplatu je 30. septembar.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code