Kod troje Novljana pronađeno oružje i veća količina municije

Kod troje Novljana pronađeno oružje i veća količina municije

6887
9
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju, sprječavnju i suzbijanju krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozovnih naprava kod građana, podnijeli su krivične prijave protiv dvoje osumnjičenih, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštili su iz PR službe Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policijski službenici CB Herceg Novi su, 22. marta, postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, pretresli stana i druge prostorije, koje koristi  S.M. (63) iz Herceg Novog,  kao i privatno motorno vozilo marke VW Golf III hercegnovskih registarskih oznaka, i tom prilikom pronašli i oduzeli pištolj marke Kolt, nepoznatog kalibra.

Picerija i restoran

O navedenom događaju je obavješten državni tužilac u ODT u Herceg Novom koji je naložio da se oduzeto predmetno oružje uputi Forenzičkom cenru radi vještačenja,  o pravnoj kvalifikaciji ovog događaja će se izjasniti nakon rezultata vještačenja.

Policijski službenici su, 17. marta, postupajući shodno operativnim saznanjima a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, u cilju otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivih materija, pretresli stan i druge prostorije  koje koristi M.V. (30) iz Herceg Hovog. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 58 komada puščane municije cal. 7,62mm kao i 5 komada puščane municije cal. 7,9mm.

O događaju je obavješten državni tužilac u ODT u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv M.V. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo  nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, službenici Stanice policije CB Herceg Novi su, 28. februara, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, a u koorninaciji i po nalogu državnog tužioca U ODT u Herceg Novom, pretresli stan i druge prostorije koje koristi V.J. (62) iz Herceg Novog, kao i automobil marke “BMW” hercegnovskih registarskih oznaka. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti: Gasni revolver, cal. 9mm, par plastičnih korica za dršku pištolja TT, cal. 7,62, okvir za pištolj CZ , cal. 7,62, dva oružana lista na ime osumnjičenog, 26 komada pištoljske municije, cal. 9mm, 28 komada pištoljske municije, cal. 7,65mm, 7 komada pištoljske municije, cal. 7,62mm, kao i pribor za čišćenje oružja – pištolja.

Pronađeni i oduzeti predmeti su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv V.J. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih naprava.

9 Komentari

 1. Ovome V.A.Mocartu veceras hvali onaj rumenige kako sebe predstavise prije 20etak dana sad je i potpuno jasno da su to cuvene nase komsije toliko su providni da im vise ni ovi pseudonimi ne pomazu dzabe se krijete jer to jedino i radite misevi u rupicu se sakrite ,na vasu zalost ovi lokali kako ih vi krstite ili jedan jedini a sto radi do 03:00 je 100% ispravan i jedini u gradu zahvaljujuci vama ima sve papire ,hvala vam sto brinete ovoliko o nama dok ste vi god tu prisutni na svim portalima u svim segmentima naseg rada ,mi bolju reklamu od ove ne mozemo imati nastavite da nas reklamirate a mi ce mo bit jos azurniji po pitanju administracije tako da mozete samo da gledate i krijete se iza skura i pseudonima

  8
  4
 2. Volfgang Amadeus Mocart ,ocigledno si potomak nekog starog udbasa pa ti je u krvi pa bi malo da kontrolises po starom gradu nego si promasio profesiju ,ims li ti to kakve dojave za lokale po starom gradu sto ti ne dodjes pa ne izvrsis pretres ,mozda bi kod tebe trebali doc kuci ,ovi bi iz ovog teksta bili smjesni sta bi kod tebe nasli . . .

  8
  7
 3. Kad se završi forenzička analiza taj Kolt treba izložiti u muzeju jer je jedini proizveden za 170 godina da mu se ne zna kalibar.

  Ukopaše nas kupljene diplome.

  36
  2

Ostavite komentar

*

code