Kolaž program “Priče o moru” u Kotoru

Kolaž program “Priče o moru” u Kotoru

587
0
Podijeli

Klapsko-poetsko druženje pod nazivom “Priče o moru”, u organizaciji NVO Međunarodni festival klapa Perast, biće upriličeno u subotu, 11. marta u Centru za kulturu u Kotoru. Ova NVO već nekoliko godina ljepšem polu poklanja interesantne koncerte povodom obilježavanja 8. marta – Dana žena.

– More je Bokeljima uvijek bilo izvor života, njegovo poprište, dodir sa svijetom iz kojega se stiče znanje i bogatstvo, prijatelji, saradnici i zaštitnici, ali i stradalište na kojem se brani vjera, zemlja, porodica i sve sveto – citat je iz “Priča o moru”, zamišljenom kao kolaž-program sa naracijama o životu Bokelja i proslavljenim pomorcima iz doba jedrenjaka.

Picerija i restoran

Program počinje u 19:30 sati, otvaranjem prigodne izložbe pomorskih eksponata iz Pomorskog muzeja Kotor i Muzeja grada Perasta, u foajeu Centra za kluturu u Kotoru. Muzički dio programa počinje u 20 sati, nastupom klapa, Bisernice Boke iz Kotora, Alata iz Podgorice, Maris iz Kotora, Veterani vazda mladi iz Tivta, Lungo Mare iz Kotora, i nastupom KUD “Nikola Đurković”  koji će izvesti bokeške igre.

U programu će odabranu poeziju iz perioda od XVI do XX vijeka kazivati polaznici škole glume pri Kotorskom pozorištu za djecu.

Ulaz je slobodan.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code