Kolektivna ostavaka Savjeta MZ Meljine, jer vlast sporo rješava teškoće

Kolektivna ostavaka Savjeta MZ Meljine, jer vlast sporo rješava teškoće

10
Podijeli

Opštinske vlasti u posljednje tri godine sporo rješavaju nevolje Meljina pa je Savjet Mjesne zajednice Meljine, na 44. sjednici podnio danas kolektivnu ostavku u znak protesta. Posebno ističu posljednje ekološke probleme sa funkcionisanjem gradske kanalizacije i otpadnih voda koje se izlivaju u potok Nemila.

Predsjednik Savjeta, Đorđe Tošić, podsjeća da je Savjet Mjesne zajednice Meljine od izbora na Zboru građana 2. aprila 2014.godine, pokrenuo i uspješno realizovao niz zadataka koji su proistekli iz programa rada Savjeta usvojenog na početku mandata. Uspjeli su da promijene i sliku Meljina, na zadovoljstvo mještana i turista.

Picerija i restoran

Pored ostalog, obnovili su fasadu na zgradi Doma kulture, renovirali višenamjenski sportski teren, izveli niz bravarskih, limarskih, elektro i vodo instalaterskih radova.

– Dalje, popravljali smo betonske puteve i staze na više lokacija, postavljali nove klupe, sadnice, kosili javne površine i dr. Nabavili smo nove kompjutere, uveli internet, modernizovali način rada Mjesne zajednice, izradili internet prezentaciju Meljina, oživjeli rad sportskih društava, okupili dosta mladih ljudi i na djelu pokazali brigu o njima. Održano je i dosta radnih akcija mještana, kada je to bilo potrebno, pritom vraćajući Meljinama neku sliku iz prošlih vremena, kada je bilo mnogo manje primjedbi na uređenost mjesta – saopštavaju iz Savjeta MZ Meljine.

Savjet je održao 43 sastanka, upućeno je za tri godine preko 400 dopisa na razne adrese i organizovano puno sastanaka u Opštini, sa opštinskim preduzećima, Morskim dobrom, nevladinim organizacijama i dr.

– Samo u prvih šest mjeseci mandata preko dvije stotine građana je razgovaralo sa predsjednikom. Tada i kasnije uvijek se izlazilo u susret građanima u rješavanju njihovih problema. Uspjeli smo osmisliti i realizovati kulturno-zabavno-sportsku manifestaciju “Meljinski gušti 2016” koja je trajala od 1.jula do 31.avgusta – podsjeća Tošić.

Međutim, uprkos tome što su na vrijeme krenuli u pripremu sezone, suočavaju se sa problemima, na koje, na žalost, ne mogu da utiču. To su širenje neprijatnog mirisa radi stavljanja u funkciju novog kanalizacionog sistema i izlivanja fekalija u potok Nemila i to u blizini samog ušća potoka.

– Na vrijeme smo slali dopise, usmeno informisali, apelovali i očekivali smo da će Meljinama biti posvećena mnogo veća pažnja, između ostalog i zbog novootvorenih hotela i investicija koje su u toku. Ima službenika u Opštini koji pokazuju zainteresovanost da se riješe naši problemi i pozivamo ih da svojim dodatnim zalaganjem pomognu mještanima Meljina u realizaciji gorućih pitanja. Na žalost, trenutno stanje je postalo “ludilo” u kojem treba da živimo i turiste dočekujemo. Mjere koje su preduzete mogu samo djelimično riješiti ovaj problem. Trajnog rješenja na ovaj način nema -uvjereni su u Savjetu MZ Meljine.

Za sve što građani opravdano daju primjedbe iz MZ su davno pokušali da urade. Ali, u ovom trenutku, ne znaju ni da li će biti riješena dva najveća problema, kao i da li će biti manifestacije “Meljinski gušti 2017”, radi sporog riješavanja problema sa Turističkom organizacijom Herceg-Novi.

U posljednje tri godine promjenile su se, kaže Tošić, tri opštinske vlasti i imali su dva puta lokalne izbore, kao i tri opštinska službenika na mjestu sekretara Mjesne zajednice.

– Da je sreće, vlasti bi se mijenjale, a administracija besprekorno funkcionisala. Ovako, Savjet Mjesne zajednice Meljine podnosi kolektivnu ostavku u znak protesta zbog toga što opštinske vlasti sporo rješavaju, ili uopšte ne rješavaju probleme u posljednje tri godine – poručuju iz MZ Meljine ukazujući na posljednje ekološke probleme sa funkcionisanjem kanalizacije i otpadnih voda koje se izlivaju u potok Nemila.

10 Komentari

 1. Što niste dali ostavke pre nego sad, što se niste bunili ranije kad se radio kolektor ako ste mislili dobro Meljinama i Meljinarima. Znalo se da će neprijatnih mirisa biti čim se postavlja stanica u Meljinama. Meljinski gušti nisu dobro organizovani živim u Meljinama al da nije bilo radio Jadrana ne bi se puno znalo o toj manifestaciji. Zamisao je bila dobra a realizaija loša. Kriviti novu vlast je lakše nego priznati svoje greške. Videćemo kako će nova vlast raditi pa ćemo ih onda kritikovati. A da se stvarno sekirate za Meljne sad bi više radili i trudili se da se popravi ono to se može . Pustite da Meljinari govore o vašem radu .

  4
  4
 2. Bas njih brga za vas trud i ostavke, oni ce tu sada postaviti svoje ljude koji im odgovaraju i koji ih nece nicim opterecivati, a koga briga za gradjane meljna sem inspekcije koja jedva ceka da krene u obilazak.

  16
  2
 3. Sto se ne buniste ranije nego sad kad je dosla nova vlast koja hoce posteno ds radi, ovdje je nesto sumnjivo a vas je ucinak onaj stand sa vocem kad se prodje tunel da turista vidi sto ga ceka.

  8
  22
 4. Jos nije ni formirana vlast a ovi bjeze a predhodna im je bila dobra ovdje nesto ne stima treba malo prelistat poslovanje doslo vrijeme da se posteno radi, da li to nekome odgovara Meljinari znaju odgovor.

  4
  15
 5. Svaka čast, pokazali ste da vam nisu bitne fotelje! Da oce i ovi iz Baosica što ništa bas za mjesto nisu učinili a puno obecali. Samo pune stomake po festama koje mi placamo i samoreklamiraju svoje ne znanje .

  25
  1

Ostavite komentar

*

code