Kolektor: Završeno prespajanje stare na novu pumpnu stanicu Forte Mare

Kolektor: Završeno prespajanje stare na novu pumpnu stanicu Forte Mare

3280
18
Podijeli

Prioritetna kanalizaciona dionica od Forte Mara do Meljina, na lokaciji kod pumpne stanice Forte Mare prespojena je sa stare na novu i na tom mjestu preostalo je postavljanje betonskih ploča i potpuno vraćanje dijela Šetališta u prvobitno stanje. Trenutno se prespaja kolektorska mreža sa stare na novu, iz pravca Meljina ka pumpnoj stanici Savina, pa od Savine do pumpne stanice Forte Mare.

Ovo je za Radio Jadran potvrdio direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš:

Picerija i restoran

“Trebalo bi da radovi budu završeni za mjesec. Već od utorka, 28. marta, fekalne vode treba da se usmjere ka postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, što znači da bi tada ta dionica trebalo da bude djelimično stavljena u funkciju. Riječ je o postepenom prespajanju kako bi sve fekalne vode, koje su gravitirale iz pravca Igala do pumpne stanice Forte Mare, bile usmjerene ka postrojenju”, pojasnio je Velaš.

Kad je riječ o ostatku rivijere, kolektorske cijevi su u potpunosti postavljene, a obavljena je i nivelacija šahtova. Za to je bila zadužena kompanija Millenium, dok će vraćanje dionica na rivijeri biti ponovo povjereno najvjerovatnije kompaniji Car invest:

“Preostalo je par pozicija na kojima moraju da se izvedu prikljčni šahtovi, ali i taj dio posla okončan je u prosjeku 90%. Vodovdne cijevi su kompletno položene od Kumbora do Dječijeg doma u Bijeloj, a spojena je i sekundarna mreža. Predstoji prespajanje vodovdne i fekalne mreže”, dodao je on.

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Nemiloj, koje je izgradila turska kompanija Mass Gintaš, spremno je da primi otpadne vode, iako je ostao još neznatan dio posla, ali je ispitivanje sa čistom vodom već počelo, kaže Velaš:

“”U narednih 12 sedmica, odnosno 84 dana, rok je kada treba postići da na izlazu prečišćena voda  zadovolji određeni kvalitet ”, navodi on.

Izvođaču kolektora, turskoj firmi Ćeltikćoglu, data je saglasnost na odabir kamena za Šetalište od Forte Mara do hotela Plaža, ali Velaš nije mogao da kaže kada će dionica biti popločana iako se posljednjim dinamičkim planom izvođač obavezavo  da će sav posao na kolektoru i vraćanju dionica u privobitno stanje okončati do kraja marta.

“Do kraja mjeseca posao ne može biti završen, jer investitor mora da ispoštuje obavezu prespajanja u trajanju od 60 dana. Rok je počeo da teče od 27. februara, što znači da bi prioritetna dionica od Forte Mare do Meljina, u stopostotnu funkciju trebalo da bude stavljena do 27. aprila”, zaključio je Velaš.

Izgradnja kolektorske mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda započela je 2012. godine. Oba projekta vrijede oko 28 miliona eura i grade se kreditnim sredstvima KFW banke, Vlade i Opštine Herceg Novi.

18 Komentari

 1. prva stvar, dok ne bude sve profunkcionisalo ne mozete reci da je gotovo.
  druga stvar , rekli ste do 1 aprila sve pustate u funkciju sad nece biti ni 1 jul.
  treca stvar , zar stvarno mislite da ce domacinstva da se prikljuce prije sezone ?
  i cetvrto , pogledajte kako je kumbor asfaltiran ! ni jedna sahta nije nivelisana zasto se nije povelo racuna kako se radi ? pogledajte tugu od parapeta po djenovicima baosicima , svaki se nakrivio i ni jedan nije kao sto je nekad bio , zar to treba tako ?

  18
 2. Igor Luksic i Dejan Mandic su potpisali ugovor o izgradnji 2012g.Znaci projekat Dps i Snp-a.Prokte menadzer ispred opstine bio je Dusko.Od Juna do 6 januara.Sad se Dps hvali kako su oni to za dva mjeseca zavrsili hahaha.A oni su ti,koji su odugovlaci li da se nastavi saradnja sa Turcima umjesto dase nepravi novi ugovor,sa novim izvodjacem radova.

  12
  1
 3. Dusan Radovic kruso je bio projek menadzer ispred opstine od Juna 2016.Da se zna.To se nije moglo za dva mjeseca zavrsit.Mandicu je trebalo 2 ipo godine,i ovom Velasu koji zive veze nema.

 4. Svaka cast za DPS,jedini koji su doprinijeli rijesavanju ovako bitne stvari za cijeli grad,da su od pocetka bili na vlasti i da su imali prilike da rade ove dvije godine kao protekla dva mjeseca,sve bi bilo bolje.

  4
  18
 5. Ne treba zaboraviti da je SNP na celu sa Mandicem i Mracevicem,Cvjetkovicem,Djurovickom aminovao radove na kolektoru! Da su imali snage(ljudske i politicke) i vizije i da nisu samo sitni, kao i licni interes gledali ne bi dozvolili ovu agoniju! Gradjani ne zaboravljaju!

  18
  14
 6. Nevjerovatno je koliko je ovo trajalo i koliko se razvlačilo. Sramota. Do tog nivoa da nam je karneval predstavljen kao kolektor.
  Pamet u glavu Novljani moji… Lako je presjecati vrpce, samo nam jedni mogu završiti ovo i sve ostalo, ne bi li nam svanulo.

  15
  8
 7. Ajde hvala Bogu vise… Dosta je bilo odugovlacenja… Izgleda da nam je jedina sansa za zavrsetak kolektora bio da DPS dodje na vlast…

  28
  49
 8. Znači li to da bi u predizbornoj kampanji mogli početi sa svečanostima i otvaranjem svih dionica koje će se vratiti u prvobitno stanje? Neku otvori izbor, neku dps, poneku snp…svi su zaslužni za uspješno završene radove.

  35
  7

Ostavite komentar

*

code