Početna Društvo Komemoracija: Otišao Lazar Buco Ćorović, naš Jadranaš, naša ljudina, ali ne iz...

Komemoracija: Otišao Lazar Buco Ćorović, naš Jadranaš, naša ljudina, ali ne iz našeg srca

0

Povodom smrti jednog od najuglednijih članova kluba, njegovog potpredsjednika i člana Upravnog odbora, omiljenog prijatelja i druga, velikog Jadranaša, PVK Jadran organizovao je komemorativnu sjednicu u prostorijama kluba.

Izražavajući saučešće porodici, prijateljima i članovima Jadrana, od njega se prvo oprostio član Upravnog odbora kluba, Željko Andrić.

Danas smo gubitnici, jer smo izgubili nekog posebnog po svemu što je davao, čovjeka pozitivne energije, optimistu, koji nam je dan činio ljepšim i boljim, kazao je Andrić:

– Otišao je naš Jadranaš, jedan od onih koji su sa najvećom odgovornošću i ljubavlju dali sebe za ovaj klub. I niko nije smio da dirne u njegov Jadran, jer bi iz tog mirnog i otmenog i plemenitog Buca sinula lavina. Jadran mu je bio iznad svega i zato za njega možemo reći – on je Jadranaš, naš čovjek, naša ljudina!

Ćorovića je odlikovao fin manir, urednost u ponašanaju, karakteran odnos prema drugovima, dostojanstvenost u iznošenju stavova. Morao se čuti i morali smo ga saslušati, kazao je Andrić, dodajući da nijesmo mogli spriječiti da ode, ali zato možemo spriječiti da ode iz našeg srca:

– Otišao si kad si itekako bio potreban svojoj porodici, naroičito unucima koji su te ukrašavali, svojim prijateljima, klubu koji je izgubio jakog borca Jadranaša. Ali ostaje nakon Buca život vrijedan poštovanja, tuga i duboka praznina, koja se ničim ne može ispuniti, niti se mogu naći riječi utjehe – poručio je Andrić vjerujući da će njihovog člana i prijatelja u novom vječnom domu Bog nagraditi milosrđem, jer je činio dobro za ovozemaljskog života.

Iz srca i duše, predsjednik Skupštine kluba, Boro Mračević pričao je o Bucu, o njegovom odnosu prema članovima porodice, prijateljima, Novljanima, klubu… bez čitanja govora, jer mu se čini, ako je kazao da mu je tako bliži.

Buco Ćorović bio je rođeni gospodin, po porodici i malo je takvih u Herceg Novom, dobar i pažljiv suprug, brat, nježan i brižljiv otac, dobar i uredan domaćin i ugledan privrednik, dragi omiljen prijatelj. Oslonac porodici i svojojoj okolini cijlog života.

– Kod Buca je posebno važno da je on od školskih dana, pa do posljednjeg dana ostao dobar i vjeran drug. Formirao je društvo, prijatelje sa kojima je živio, slavio, radovao se. On je bio generator proslave 50 godina mature te generacije. Pozivao ih je, okupljao – zna Mračević.

Sjetio se i zajedničkog početka u Jadranu, treninga na Škveru, slike Buca od Macela, koji prugom, sa sladoledom u ruci dolazi na trening.

– Otišao je veliki Jadranaš, potpredsjednik kluba i Upravbnog odbra do posljednjeg dana, počasni član. Buco Ćorović u Jadranu je od djetinjstva, od malena – navodi Mračević.

Oživio je Mračević šezdesete godine na Škveru, oslikao Škver toga doba, gradsko prvenstvo, državna prvenstva, turneje, pripreme… dok je Lazar Buco Ćorović bio član prvog tima Jadrana od 1969. do 1974. godine. Član je uprave kluba u kontinuitetu posljednjih 27 godina, ili na poziciji potpredsjednika Skupštine.
U Jadranu je bio i 1991. godine, kada je bilo najteže, kada je u Herceg Novom sve stalo, a kroz grad prolazili tenkovi. Dao je ogroman doprinos da oživi klub.

– Ostaće u trajnim, vječnim uspomenama, u zapisima cjelokupne Jadranove dokumentacije, u zapisnicima sa sastanaka i utakmica. Ostaće u našim srcima kao počasni član, sa počasnim uspomenama i sjećanjima – zaključuje Mračević.

Lazar Buco Ćorović umro je poslije teške i kraće bolesti u 69.godini života. Biće sahranjen danas, u 15:00 časova, kod Manastira Savina.