Komplikacije na nekim djelovima sa led rasvjetom

Komplikacije na nekim djelovima sa led rasvjetom

1361
6
Podijeli

Iako je sa radom startovao servis za građane “Sistem 48”, pojedinim stanovnicima novskih mjesnih zajednica i dalje je lakše, ili imaju više povjerenja da će njihov problem biti riješen ako pozovu Radio Jadran.
kamenari rasvjetaTako su nam se požalili da ulična rasvjeta u Kamenarima, u ulici prema Lalovini, pored hotela Casa del Mare, odavno ne radi, iako su ugrađene led svjetiljke. Kažu da ni stara rasvjeta nije dobro obasjavala taj dio Kamenara, ali je sa novom još gora situacija. U više su navrata, kako tvrde, htjeli da ukažu na  problem nadležnima i prijave telefonom, ali im se niko nije javljao.

U preduzeću “Stambeno Komunalno” DOO, saznali smo da za situaciju sa isključenim lampama ulične rasvjete krivicu ne nosi Stambeno komunalno, već firma “Hesel lajt”, kojoj konfigurisanje rasvjete preko satelita ide sporo zbog komplikacija u koje nije upućen, pa ne može tačno da navede u čemu je problem.

Picerija i restoran

– Firma “Hesel lajt” trenutno radi konfigurisanje lampi preko satelita i 99% je do njih – potvrdio je direktor, Branko Božović.

stub rasvjete spanjola 180716Njega smo, inače, pozvali zbog problema sa polomljenim stubom rasvjete na tvrđavi  Španjoli, kojem su otkinuti kablovi visili okačeni o zid tvrđave i time dovodili u opasnost posjetioce.

– Stub nemamo i ne možemo ga zamjeniti. Ekipa je bila na licu mjesta i nategla kablove da nekoga ne bi udarila struja – kazao je Božović.

stub rasvjete spanjola 180716 2Stambeno Komunalno nema novih stubova kojim bi se zamjenili stari i dotrajali, a veliko je pitanje kada će ih biti, dodaje Božović.

Dobra vijest je da je u dijelu Njegoševe ulice, od zgrade nekadašnje “Novljanke” do šetališta završena ugradnja svjetiljki i postavljanje rasvjete. Ukupno su postavljena 4 stuba i oko 120 metara kablova.

– Kada se sve izračuna to je ulaganje od oko 8 hiljada eura. Međutim, sve je  koštalo oko 5 hiljada eura. Ostalo je Stambeno komunalno svojim sredstvima i angažovanjem nadomjestilo – kazao je Božović.

6 Komentari

 1. Nijesmo mi dorasli takvoj rasvjeti,ali se moralo silom nešto uraditi sa parama da ne stoje.Pratite li vi sva dešavanja redom,što ste zaključili,ne piše sve ođe?
  0  0
 2. Hvala Radio Jadranu na korektnom i objektivnom odnosu sa sugradjanima a doticnoj gospodi samo jedno pitanje zasto nisu ugradili solarno napajanje kao u ostalim djelovima Boke duz Kotorske i Tivatske rivjere .H.novi je grad koji vode opozicija i pozicija koji misle kako sta ocerupati i mufte zivjeti a narod ga p*** 25 godina
  0  0
 3. Led Svijetla ne poznaju da se veći broj objekata u Opštini Herceg Novi NAKAČI za rasvetu.
  Domačim jezikom, krade se ogromna struja koju će platiti gradjani novog.
  Svi to znaju i čute.
  0  0

Ostavite komentar

*

code